Boek
Nederlands

De Wolffs bestiarium

Martijn J. Adelmund (auteur), Maarten De Wolff (illustrator)
Een man, die niet echt gelukkig is, komt in contact met een tekenaar die een bestiarium maakt. Door 'De Wolffs Bestiarium' komt hij in aanraking met een geheim genootschap van boekdrukkers, de ware liefde en zijn eigen duistere kant. Zal Anton op het rechte pad blijven, of bezwijkt hij voor de verlokkingen van het bestiarium?
Titel
De Wolffs bestiarium
Auteur
Martijn J. Adelmund
Illustrator
Maarten De Wolff
Taal
Nederlands
Uitgever
[Leierdorp]: Quasis Uitgevers, 2019
425 p. : ill.
ISBN
9789492099327 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 7 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De hoofdpersoon Anton komt in contact met een tekenaar die een bestiarium (een verzameling beschrijvingen van al dan niet bestaande dieren) maakt. Dat doorbreekt zijn tot dan toe als saai ervaren leven en in een wonderlijke en fantasierijke mengvorm van poëzie, thriller, verhaal, tekeningen en encyclopedie ontwikkelt zich een fantastische vertelling die de lezer weinig houvast biedt maar wel steeds nieuwe verrassingen. Voor de liefhebber van tekst/vorm experimenten buiten de gebaande paden van literatuur en kunst. Dan valt er veel te lezen, te zien, te overdenken en soms te glimlachen. Maar een roman, zoals het omslag vermeldt, is het zeker niet. Of in ieder geval niet alléén. Met zwart-wit illustraties.

Over Martijn J. Adelmund

CC BY 3.0 - Foto van/door Martijn J. Adelmund

Martijn Jansen Adelmund (Bennekom, 21 januari 1977) is een Nederlandse schrijver en dichter.

Biografie

Adelmund werd geboren in Bennekom, maar woonde vervolgens tot zijn negende in het Zuid-Hollandse Gouda. Daarna verhuisde hij naar Wageningen. Op zijn achttiende vertrok hij naar Utrecht, om geschiedenis te studeren. Na twee jaar onderbrak hij die studie voor een reis naar India, waar hij zijn eerste korte verhalen schreef. Hij debuteerde rond die tijd met poëzie in 'Verhalenkrant Fluisterend'. In 2001 studeerde hij af in de richting literatuurwetenschap op het onderwerp genreliteratuur en kreeg hij bij Uitgeverij Het Spectrum een baan als redacteur van fantasyboeken. Adelmund was van 2015 - 2018 stadsdichter van de stad Wageningen.

Mysteries-reeks

In de jaren 2006-2010 was Adelmund redacteur van de reeks verhalenbundels Mysteries in Nederland, waar 16 delen van versch…Lees verder op Wikipedia