Braille
Nederlands

Mysteries in Drenthe

+1
Mysteries in Drenthe
×
Mysteries in Drenthe Mysteries in Drenthe

Mysteries in Drenthe

Genre:
Legenden, waargebeurde moordverhalen en onverklaarbare gebeurtenissen uit de provincie Drenthe.
Onderwerp
Drenthe
Titel
Mysteries in Drenthe
Auteur
Martijn J. Adelmund
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
7 banden
Oorspr. uitgever
Bruna
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Over de provincie Drenthe zijn verschillende (volks-)verhalen, mysterieuze gebeurtenissen en misdaden bekend, waarvan 29 in de vorm van korte vertellingen in dit boek bijeen zijn gebracht. Deze variëren van oude verhalen, zoals Brammert en Ellert en het raadsel van de witte wieven, tot verschijnselen als de graancirkels bij Emmen en misdaden als de moord op Lebbe tussen Norg en Vries, de Knijper sluismoord bij Meppel en die van Andrea Luten uit Ruinen. Ook de hunebedden krijgen speciale aandacht met onder meer een locatiekaart van alle 38 Drentse plaatsen met een of meer hunebedden. Verder is er een vraag- en antwoordspel toegevoegd. Het boekje eindigt met een verantwoording waar de informatie is terug te vinden in literatuur en op het internet. De uitgave opent met een overzichtskaart met alle plaatsen waar de verhalen zich afspelen en het is geïllustreerd met tekeningen en prenten in zwart-wit.

Over Martijn J. Adelmund

CC BY 3.0 - Foto van/door Martijn J. Adelmund

Martijn Jansen Adelmund (Bennekom, 21 januari 1977) is een Nederlandse schrijver en dichter.

Biografie

Adelmund werd geboren in Bennekom, maar woonde vervolgens tot zijn negende in het Zuid-Hollandse Gouda. Daarna verhuisde hij naar Wageningen. Op zijn achttiende vertrok hij naar Utrecht, om geschiedenis te studeren. Na twee jaar onderbrak hij die studie voor een reis naar India, waar hij zijn eerste korte verhalen schreef. Hij debuteerde rond die tijd met poëzie in 'Verhalenkrant Fluisterend'. In 2001 studeerde hij af in de richting literatuurwetenschap op het onderwerp genreliteratuur en kreeg hij bij Uitgeverij Het Spectrum een baan als redacteur van fantasyboeken. Adelmund was van 2015 - 2018 stadsdichter van de stad Wageningen.

Mysteries-reeks

In de jaren 2006-2010 was Adelmund redacteur van de reeks verhalenbundels Mysteries in Nederland, waar 16 delen van versch…Lees verder op Wikipedia