Braille
Nederlands

Mysteries in Gelderland

+1
Mysteries in Gelderland
×
Mysteries in Gelderland Mysteries in Gelderland

Mysteries in Gelderland

Genre:
Legenden, waargebeurde moordverhalen en onverklaarbare gebeurtenissen uit de provincie Gelderland.
Onderwerp
Gelderland
Titel
Mysteries in Gelderland
Auteur
Martijn J. Adelmund
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
7 banden
Oorspr. uitgever
Bruna
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een bundel mysterieuze verhalen uit Gelderland, bewerkt en geschreven door een historicus, die gespecialiseerd is in lokale geschiedenis. Verhalen uit de recente geschiedenis of van lang geleden zoals het verhaal van de wonderbare bron van Batenburg, de burcht die op de omslag is te zien. Maar ook mysterieuze moorden komen aan de orde, zoals de moord in Bennekom. Boeiend geschreven. Met illustraties in zwart-wit en een literatuuropgave achterin. Normale druk.

Over Martijn J. Adelmund

CC BY 3.0 - Foto van/door Martijn J. Adelmund

Martijn Jansen Adelmund (Bennekom, 21 januari 1977) is een Nederlandse schrijver en dichter.

Biografie

Adelmund werd geboren in Bennekom, maar woonde vervolgens tot zijn negende in het Zuid-Hollandse Gouda. Daarna verhuisde hij naar Wageningen. Op zijn achttiende vertrok hij naar Utrecht, om geschiedenis te studeren. Na twee jaar onderbrak hij die studie voor een reis naar India, waar hij zijn eerste korte verhalen schreef. Hij debuteerde rond die tijd met poëzie in 'Verhalenkrant Fluisterend'. In 2001 studeerde hij af in de richting literatuurwetenschap op het onderwerp genreliteratuur en kreeg hij bij Uitgeverij Het Spectrum een baan als redacteur van fantasyboeken. Adelmund was van 2015 - 2018 stadsdichter van de stad Wageningen.

Mysteries-reeks

In de jaren 2006-2010 was Adelmund redacteur van de reeks verhalenbundels Mysteries in Nederland, waar 16 delen van versch…Lees verder op Wikipedia