Braille
Nederlands

Mysteries in Limburg

+1
Mysteries in Limburg
×
Mysteries in Limburg Mysteries in Limburg

Mysteries in Limburg

Genre:
Legenden, waargebeurde moordverhalen en onverklaarbare gebeurtenissen uit de provincie Limburg.
Titel
Mysteries in Limburg
Auteur
Martijn J. Adelmund
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006
6 banden
Oorspr. uitgever
Bruna
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een sober uitgegeven bundel met vrij korte verhalen over opmerkelijke en griezelige gebeurtenissen waarin fantastische wezens, heiligen en bestaande misdadigers uit het verre en nabije Limburgse verleden de hoofdrol spelen. De auteur is een historicus met expertise op het gebied van de lokale geschiedenis van Limburg en verhalen uit de overlevering van de bevolking. Hij heeft uit 32 plaatsen verhalen verzameld, die grotendeels ook in bundels van andere auteurs voorkomen. Door de toegankelijke stijl, vette druk en de - weliswaar matige - zwart-wittekeningen is de uitgave ook voor oudere kinderen geschikt, die in hun eigen provincie geïnteresseerd zijn en graag een spannend verhaal lezen.

Over Martijn J. Adelmund

CC BY 3.0 - Foto van/door Martijn J. Adelmund

Martijn Jansen Adelmund (Bennekom, 21 januari 1977) is een Nederlandse schrijver en dichter.

Biografie

Adelmund werd geboren in Bennekom, maar woonde vervolgens tot zijn negende in het Zuid-Hollandse Gouda. Daarna verhuisde hij naar Wageningen. Op zijn achttiende vertrok hij naar Utrecht, om geschiedenis te studeren. Na twee jaar onderbrak hij die studie voor een reis naar India, waar hij zijn eerste korte verhalen schreef. Hij debuteerde rond die tijd met poëzie in 'Verhalenkrant Fluisterend'. In 2001 studeerde hij af in de richting literatuurwetenschap op het onderwerp genreliteratuur en kreeg hij bij Uitgeverij Het Spectrum een baan als redacteur van fantasyboeken. Adelmund was van 2015 - 2018 stadsdichter van de stad Wageningen.

Mysteries-reeks

In de jaren 2006-2010 was Adelmund redacteur van de reeks verhalenbundels Mysteries in Nederland, waar 16 delen van versch…Lees verder op Wikipedia