Braille
Nederlands

Mysteries in Noord-Brabant

Legenden, waargebeurde moordverhalen en onverklaarbare gebeurtenissen uit de provincie Noord-Brabant.
Titel
Mysteries in Noord-Brabant
Auteur
Martijn J. Adelmund
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2006 | Andere uitgaves
7 banden
Oorspr. uitgever
Bruna
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deze bundel uit een serie over de Nederlandse provincies heeft de auteur 33 korte Brabantse verhalen over wonderlijke gebeurtenissen, misdaden, gruwelen en kabouters bijeengebracht. De verhalen zijn naverteld of overgenomen uit bestaande publicaties. Het boek is met illustraties in zwart-wit verlucht, heeft een vraag- en antwoordspel, bevat een kaartje met vermelding van de verhaallocaties en vermeldt globaal de gebruikte bronnen. De uitgave is interessant voor wie zich, al dan niet professioneel, in de volkskunde wil verdiepen.

Over Martijn J. Adelmund

CC BY 3.0 - Foto van/door Martijn J. Adelmund

Martijn Jansen Adelmund (Bennekom, 21 januari 1977) is een Nederlandse schrijver en dichter.

Biografie

Adelmund werd geboren in Bennekom, maar woonde vervolgens tot zijn negende in het Zuid-Hollandse Gouda. Daarna verhuisde hij naar Wageningen. Op zijn achttiende vertrok hij naar Utrecht, om geschiedenis te studeren. Na twee jaar onderbrak hij die studie voor een reis naar India, waar hij zijn eerste korte verhalen schreef. Hij debuteerde rond die tijd met poëzie in 'Verhalenkrant Fluisterend'. In 2001 studeerde hij af in de richting literatuurwetenschap op het onderwerp genreliteratuur en kreeg hij bij Uitgeverij Het Spectrum een baan als redacteur van fantasyboeken. Adelmund was van 2015 - 2018 stadsdichter van de stad Wageningen.

Mysteries-reeks

In de jaren 2006-2010 was Adelmund redacteur van de reeks verhalenbundels Mysteries in Nederland, waar 16 delen van versch…Lees verder op Wikipedia