Braille
Nederlands

Mysteries in Overijssel

+1
Mysteries in Overijssel
×
Mysteries in Overijssel Mysteries in Overijssel

Mysteries in Overijssel

In de reeks:
Genre:
Legenden, waargebeurde moordverhalen en onverklaarbare gebeurtenissen uit de provincie Overijssel.
Onderwerp
Overijssel
Titel
Mysteries in Overijssel
Auteur
Martijn J. Adelmund
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2007
7 banden
Oorspr. uitgever
Bruna
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Adelmund werkt als redacteur voor verschillende uitgeverijen en is huisschrijver van deze serie, waarvoor hij tien delen maakte. Dit elfde deel in de reeks telt 32 korte verhalen over mysteries in Overijssel die grotendeels ook in bundels van andere auteurs voorkomen of zelfs regelrechte hertalingen zijn van onder meer Anton van Oirschot en Nienke van Hichtum. Leuke sagen en legenden (de witte wieven van Tubbergen) worden afgewisseld met nietszeggende, overbekende korte verhalen die zelfs in een kroniek spannender beschreven staan (Volksgericht in Staphorst). Het geheel ademt de sfeer van snel- en veelschrijverij en soms uit zich dat opzichtig in drie-minuten-werk internetjournalistiek (vuurwerkramp Enschede). Opnieuw zijn er lezersvragen in ‘ontdek de mysteries’; een discutabel onderdeel waarmee de auteur al eerder onderuit ging. Kortom, een oppervlakkig geschreven, van matig tekenwerk voorzien boek met verhalen die in de bestaande literatuur beter en uitvoeriger beschreven zijn.

Over Martijn J. Adelmund

CC BY 3.0 - Foto van/door Martijn J. Adelmund

Martijn Jansen Adelmund (Bennekom, 21 januari 1977) is een Nederlandse schrijver en dichter.

Biografie

Adelmund werd geboren in Bennekom, maar woonde vervolgens tot zijn negende in het Zuid-Hollandse Gouda. Daarna verhuisde hij naar Wageningen. Op zijn achttiende vertrok hij naar Utrecht, om geschiedenis te studeren. Na twee jaar onderbrak hij die studie voor een reis naar India, waar hij zijn eerste korte verhalen schreef. Hij debuteerde rond die tijd met poëzie in 'Verhalenkrant Fluisterend'. In 2001 studeerde hij af in de richting literatuurwetenschap op het onderwerp genreliteratuur en kreeg hij bij Uitgeverij Het Spectrum een baan als redacteur van fantasyboeken. Adelmund was van 2015 - 2018 stadsdichter van de stad Wageningen.

Mysteries-reeks

In de jaren 2006-2010 was Adelmund redacteur van de reeks verhalenbundels Mysteries in Nederland, waar 16 delen van versch…Lees verder op Wikipedia