Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Geld : afscheidsbrief van een zelfmoordenaar

Martin Amis (auteur), Guido Golüke (vertaler)
+1
Geld : afscheidsbrief van een zelfmoordenaar
×
Geld : afscheidsbrief van een zelfmoordenaar Geld : afscheidsbrief van een zelfmoordenaar

Geld : afscheidsbrief van een zelfmoordenaar

In de reeks:
Het snelle en wezenloze leven van een aan geld, drank en seks verslaafde filmproducer in New York.
Onderwerp
New York (stad)
Titel
Geld : afscheidsbrief van een zelfmoordenaar
Auteur
Martin Amis
Vertaler
Guido Golüke
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Money
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Pandora, 2010 | Andere uitgaven
384 p.
ISBN
9789025434700 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De aan seks, alcohol en sigaretten verslaafde filmproducer John Self vliegt heen en weer tussen Londen en New York om zijn eerste grote filmproduktie van de grond te krijgen. Hij heeft te kampen met lastige auteurs, acteurs, een ontrouwe vriendin en vooral met zichzelf. Ten slotte blijkt hij het slachtoffer te zijn geworden van een gigantische zwendel. Knappe, verontrustende roman van de zoon van Kingsley Amis (Oxford, 1949), met als centraal thema het snelle en wezenloze materialisme van de jaren '80: titel en naam van de hoofdpersoon zijn met zorg gekozen. Origineel en rauw taalgebruik dat door de vertaler goed overgebracht is naar het Nederlands. Niet iedereen zal de aanpak van Amis jr. kunnen waarderen, mede door die rauwheid. Een van de sleutelboeken van dat decennium. Paperback; zeer kleine druk.

Over Martin Amis

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Javier Arce ☄

Martin Amis (Swansea, Wales, 25 augustus 1949) is een Britse schrijver. Hij is de tweede zoon van de schrijver Kingsley Amis. Hij studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Martin Amis werd vooral bekend door zijn tweede roman Dead Babies uit 1975. De titel van het boek veroorzaakte zoveel opschudding en afkeer dat de uitgeverij de titel veranderde voor de paperback versie in Dark Secrets.

Zijn werk wordt dan ook gekenmerkt door moreel en mentaal geweld. Dit heeft hij gemeen met de schrijversgeneratie uit de jaren vijftig, the Angry Young Men.

Amis experimenteert graag: met vorm, stijl, maar ook inhoud. Hij gebruikt Amerikaans Engels, straat-Engels en dialecten van verschillende minderheidsgroepen in zijn romans.

Van 2007 tot 2011 was hij hoogleraar 'creative writing' aan het Manchester Centre for New Writing van de Universiteit van Manchester.

Zijn afwijzing van en waarschuwingen tegen de radicale islam hebben hem het neolo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties