Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Afsluitdijk en verder

Martin Bril (auteur)

De Afsluitdijk en verder

Genre:
Titel
De Afsluitdijk en verder
Auteur
Martin Bril
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2003 | Andere uitgaves
272 p.
ISBN
90-446-0175-X

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Martin Bril schrijft sinds september 2001 columns in de Volkskrant (voorheen in Het Parool). De ruim 90 in deze bundel verzamelde stukken hebben allemaal betrekking op min of meer dagelijkse onderwerpen: bespiegelingen op gebeurtenissen, mijmeringen, observaties van mensen en dingen etc. Als zodanig zijn het zeer goed leesbare, herkenbare, stukken waarin een ieder zichzelf zou kunnen herkennen. De columns vormen samen een soort van kroniek van een jaar, helaas voor Bril ook die van zijn ervaringen met kanker (en dus met de gezondheidszorg). Stijl, toon en inhoud maken de bundel tot een aangename leeservaring. Bundeling ervan doet je beseffen dat de stukjes in de krant niet op zichzelf staan. Paperback, kleine druk.

Over Martin Bril

CC BY 2.0 - Foto van/door Roel from The Netherlands-Nederland

Marten Walther (Martin) Bril (Utrecht, 21 oktober 1959 – Amsterdam, 22 april 2009) was een Nederlandse columnist, schrijver en dichter.

Levensloop

Martin Bril, geboren in Utrecht als zoon van handelsvertegenwoordiger R.M. Bril en J. Bril-Pilat, bracht zijn eerste levensdagen in De Bilt door. Al snel verhuisde het gezin naar de Livingstonelaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Bril groeide verder op in Dieren, Drachten en 't Harde. In het ouderlijk gezin speelde het gereformeerd protestantisme een belangrijke rol.

Vanaf 1978 studeerde Bril filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij voltooide zijn studie niet. Vervolgens volbracht hij de studierichting scenarioschrijven aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Het VPRO televisieprogramma "het Lab" zond zijn afstudeerfilm over een vlaggenfabriek uit. Tijdens zijn studententijd in Groningen schreef hij voor het linkse studentenblad Nait Soez'n en maakte …Lees verder op Wikipedia