Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De tomeloze Evelien

Martin Bril (auteur)
+1
De tomeloze Evelien
×
De tomeloze Evelien De tomeloze Evelien

De tomeloze Evelien

In de reeks:
Evelien; 4
Het leven van een tomeloos energieke en emotionele, inmiddels 40-jarige huisvrouw, met een hardwerkende man, twee puberende dochters en een hond, is niet altijd rozengeur en maneschijn. Laatste deel uit de Evelien-serie.
Onderwerp
Vrouwen, Liefde
Titel
De tomeloze Evelien
Auteur
Martin Bril
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2009
206 p.
ISBN
9789044613582

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 29 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Evelien is een gegarandeerd succes. Wie kent haar nog niet? Haar avonturen verschijnen al jaren als feuilleton in 'Vrij Nederland' en zijn ook te zien als tv-serie. En er zijn uiteraard de 'Evelien'-boeken, waartoe De tomeloze Evelien behoort.

Evelien is ondertussen de veertig voorbij, huisvrouw in Amsterdam-Zuid, getrouwd met Harko, en de twee meisjes Regina en Julia zitten in de puberteit. Dat laatste brengt de te verwachten problemen met zich mee: vriendjes, ongesteld worden, zelfs een verloren fles wodka onder het bed. Evelien heeft het nog steeds niet makkelijk om in het leven de juiste weg te vinden waarmee ze tevreden kan zijn. Deze keer komt ze in contact met Siep, een verkoper van daklozenkrantjes. Ze wil hem wat klusjes bij haar thuis laten opknappen, maar dat blijkt dan toch verkeerd uit te draaien. Intussen krijgt Harko last van wat hij zelf ziet als een nieuwe midlifecrisis: hij komt een oude liefde tegen en houdt het niet bij wat herinneringen ophalen allee…Lees verder
De onlangs overleden schrijver heeft met zijn Evelien boeken, waarvan dit het laatste deel is, veel bekendheid gekregen. Oorspronkelijk begonnen als feuilleton in Vrij Nederland werd het ook een televisieserie met Kim van Kooten als titelheldin. Op humoristische wijze en in eenvoudige, maar trefzekere bewoordingen wordt een beeld neergezet van de tomeloos energieke en emotionele, inmiddels 40-jarige huisvrouw Evelien. Met een hardwerkende man, twee puberende dochters en een hond is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Evelien verkeeert overigens in relatief luxueuze omstandigheden, getuige haar dure impulsaankopen in de PC Hooftstraat, die niet altijd een lang leven zijn beschoren. Een zeker cynisme is de schrijver niet vreemd. Kleine druk.

Over Martin Bril

CC BY 2.0 - Foto van/door Roel from The Netherlands-Nederland

Marten Walther (Martin) Bril (Utrecht, 21 oktober 1959 – Amsterdam, 22 april 2009) was een Nederlandse columnist, schrijver en dichter.

Levensloop

Martin Bril, geboren in Utrecht als zoon van handelsvertegenwoordiger R.M. Bril en J. Bril-Pilat, bracht zijn eerste levensdagen in De Bilt door. Al snel verhuisde het gezin naar de Livingstonelaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Bril groeide verder op in Dieren, Drachten en 't Harde. In het ouderlijk gezin speelde het gereformeerd protestantisme een belangrijke rol.

Vanaf 1978 studeerde Bril filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij voltooide zijn studie niet. Vervolgens volbracht hij de studierichting scenarioschrijven aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Het VPRO televisieprogramma "het Lab" zond zijn afstudeerfilm over een vlaggenfabriek uit. Tijdens zijn studententijd in Groningen schreef hij voor het linkse studentenblad Nait Soez'n en maakte …Lees verder op Wikipedia