Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het geluk dat gezin heet

Martin Bril (auteur)
+1
Het geluk dat gezin heet
×
Het geluk dat gezin heet Het geluk dat gezin heet

Het geluk dat gezin heet

Genre:
'Waar kijk je naar, pap?' klonk het naast me. We waren onderweg naar school en stonden stil bij een stoplicht. 'Uh... nergens naar,' zei pap. 'O, ik zie het al, je zit naar die kont te kijken.' De elfjarige lachte als een vrouw die alles van haar man weet en haalde haar mobieltje tevoorschijn om haar berichten te checken. Keek ik naar een kont? De weg naar school, de verhuizing, de vakanties,
Onderwerp
Gezin
Titel
Het geluk dat gezin heet
Auteur
Martin Bril
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2013
145 p.
ISBN
9789044623642 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 36 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De schrijver overtreft zichzelf in deze bundel korte familieschetsen. Met veel humor neemt hij de alledaagse gebeurtenissen in zijn gezin waar, met aandacht voor de kleine details die je beurtelings ontroeren en dan weer aan het lachen maken. Zijn twee opgroeiende, puberende dochters zorgen voor dynamiek, waarin de schrijver zijn rol als vader feilloos en met ironie beschrijft. Sommige gebeurtenissen vragen om een directe reactie die later in een overpeinzing tegen het licht wordt gehouden. Uit de verhalen spreekt een grote liefde en voor zijn kinderen en zijn vrouw. Terloops komt in een van zijn verhalen de strijd tegen zijn ziekte voor, die op dat moment nog niet hopeloos leek. Normale druk.

Over Martin Bril

CC BY 2.0 - Foto van/door Roel from The Netherlands-Nederland

Marten Walther (Martin) Bril (Utrecht, 21 oktober 1959 – Amsterdam, 22 april 2009) was een Nederlands columnist, schrijver en dichter.

Levensloop

Martin Bril, geboren in Utrecht als zoon van handelsvertegenwoordiger R.M. Bril en J. Bril-Pilat, bracht zijn eerste levensdagen in De Bilt door. Al snel verhuisde het gezin naar de Livingstonelaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Bril groeide verder op in Dieren, Drachten en 't Harde. In het ouderlijk gezin speelde het gereformeerd protestantisme een belangrijke rol.

Vanaf 1978 studeerde Bril filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij voltooide zijn studie niet. Vervolgens volbracht hij de studierichting scenarioschrijven aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Het VPRO televisieprogramma "het Lab" zond zijn afstudeerfilm over een vlaggenfabriek uit. Tijdens zijn studententijd in Groningen schreef hij voor het linkse studentenblad Nait Soez'n en maakte h…Lees verder op Wikipedia