Daisy
Nederlands

Het leed dat liefde heet en andere taferelen

Martin Bril (auteur)
+1
Het leed dat liefde heet en andere taferelen
×
Het leed dat liefde heet en andere taferelen Het leed dat liefde heet en andere taferelen

Het leed dat liefde heet en andere taferelen

Schetsen over mislukte en voorbije liefdes.
Onderwerp
Liefde
Titel
Het leed dat liefde heet en andere taferelen
Auteur
Martin Bril
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2005
1 cd
Speelduur
01:54
Oorspr. uitgever
Prometheus
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a407248

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit boekje bundelt Martin Bril 39 korte verhaaltjes (gemiddeld ongeveer twee-en-een-halve pagina) die grotendeels eerder in de Volkskrant zijn verschenen. Het zijn observaties over wat de liefde met de personages in deze schetsen doet. We zien overspelige geliefden, ouders die niet met hun kinderen overweg kunnen, vriendinnen die bij elkaar over hun ex klagen, alternatieve “nieuwe vaders”, oude stellen die ruzie maken op de camping, en heel af en toe warempel ook geliefden die gelukkig met elkaar zijn. Die laatste toevoeging (en de titel van de bundel) zal al duidelijk maken dat de auteur vooral oog heeft (of wil hebben) voor de minder aangename aspecten van de liefde - of misschien beter gezegd voor de liefde die eigenlijk al voorbij is. Redelijk, maar niet bijzonder goed geschreven, en zelden met een echt schrijnend slot zoals je dat bij bijvoorbeeld Carmiggelt (de grootmeester in dit genre) aantreft. Vrij kleine druk.

Over Martin Bril

CC BY 2.0 - Foto van/door Roel from The Netherlands-Nederland

Marten Walther (Martin) Bril (Utrecht, 21 oktober 1959 – Amsterdam, 22 april 2009) was een Nederlandse columnist, schrijver en dichter.

Levensloop

Martin Bril, geboren in Utrecht als zoon van handelsvertegenwoordiger R.M. Bril en J. Bril-Pilat, bracht zijn eerste levensdagen in De Bilt door. Al snel verhuisde het gezin naar de Livingstonelaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Bril groeide verder op in Dieren, Drachten en 't Harde. In het ouderlijk gezin speelde het gereformeerd protestantisme een belangrijke rol.

Vanaf 1978 studeerde Bril filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij voltooide zijn studie niet. Vervolgens volbracht hij de studierichting scenarioschrijven aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Het VPRO televisieprogramma "het Lab" zond zijn afstudeerfilm over een vlaggenfabriek uit. Tijdens zijn studententijd in Groningen schreef hij voor het linkse studentenblad Nait Soez'n en maakte …Lees verder op Wikipedia