Boek
Nederlands

Twee broers en een broodjeszaak

Martin Bril (auteur)

Twee broers en een broodjeszaak

Genre:
Bundel columns over twee Amsterdamse broers die een broodjeszaak runnen en honkbalfanaten zijn.
Titel
Twee broers en een broodjeszaak
Auteur
Martin Bril
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij 521, 2003
108 p.
ISBN
90-76927-49-9

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Heruitgave van een verzamelbundel van eerder in het Parool verschenen columns van de schrijver/dichter die vijf dagen per week een column in de Volkskrant verzorgt. De oorspronkelijke uitgave uit 2002 onder dezelfde titel* bevatte 25 stukjes over de humoristische en deels zeker ook ontroerende belevenissen van de broers Ben en Bob die in hartje Amsterdam een broodjeszaak dreven die bijna dagelijks door de schrijver werd gefrequenteerd. Ze zijn idolaat van het Amerikaanse honkbal en waren gezegend met een ongekende dosis optimisme, tot de zomer van 2001 toen de zaak op een niet te keren faillissement afstevende. Deze nieuwe uitgave bevat slechts acht columns meer dan de oorspronkelijke. Hiervan hebben er slechts vier, en dan nog vaak zeer zijdelings, met de broers te maken. Ook deze heruitgave blijft echter uiterst amusant voor een breed publiek. Zeker voor diegenen die de meester van dit genre, Carmiggelt, node missen. Gebonden; kleine druk.

Over Martin Bril

CC BY 2.0 - Foto van/door Roel from The Netherlands-Nederland

Marten Walther (Martin) Bril (Utrecht, 21 oktober 1959 – Amsterdam, 22 april 2009) was een Nederlandse columnist, schrijver en dichter.

Levensloop

Martin Bril, geboren in Utrecht als zoon van handelsvertegenwoordiger R.M. Bril en J. Bril-Pilat, bracht zijn eerste levensdagen in De Bilt door. Al snel verhuisde het gezin naar de Livingstonelaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Bril groeide verder op in Dieren, Drachten en 't Harde. In het ouderlijk gezin speelde het gereformeerd protestantisme een belangrijke rol.

Vanaf 1978 studeerde Bril filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij voltooide zijn studie niet. Vervolgens volbracht hij de studierichting scenarioschrijven aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Het VPRO televisieprogramma "het Lab" zond zijn afstudeerfilm over een vlaggenfabriek uit. Tijdens zijn studententijd in Groningen schreef hij voor het linkse studentenblad Nait Soez'n en maakte …Lees verder op Wikipedia