Boek
Nederlands

Samen plastic de baas

Martin Dorey (auteur), Tim Wesson (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Word een superheld! Met missies van twee minuten bestrijd je plastic afval en red je de oceanen en de aarde. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca.10 jaar.
Onderwerp
Plastic, Milieu
Titel
Samen plastic de baas
Auteur
Martin Dorey
Illustrator
Tim Wesson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Kids fight plastic
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein, © 2022
127 p. : ill.
ISBN
9789026160462 (hardback)
Plaatsingssuggestie
614.6 (SISO) Milieuproblemen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een informatief jeugdboek over plastic afval en milieuvervuiling. Het boek bevat vijftig missies om het gebruik van plastic te verminderen. Het boek leert de lezers plastic te verminderen en zo de ecologische voetafdruk thuis, op school en in de directe leefomgeving te verkleinen. De opdrachten zijn opgedeeld in onderdelen die binnen twee minuten te volbrengen zijn. Bij de onderdelen staat een hoeveelheid punten die de lezer verdient door de opdracht uit te voeren. De som van alle punten staat voor de ‘superheldenscore’ van de lezer. Het boek is in simpele, nuchtere stijl geschreven. Met vrolijke gekleurde illustraties. Martin Dorey (1950) is een Britse auteur. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Samen plastic de baas’ is geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar.

Samen plastic de baas

Kinderen worden met dit boek aangespoord om zelf iets te ondernemen en de problemen omwille van plastiekafval aan te pakken. Zij zullen immers de prijs moeten betalen indien volwassenen die problemen niet oplossen. Met dit boek wil de auteur laten zien hoe leuk het kan zijn om te helpen. Er wordt verteld hoe je mee kan doen en zelf in actie kan schieten. De bedoeling is om het gebruik van plastic te verminderen. Je kan een #2minutensuperheld worden. Met zestien missies worden tips gegeven hoe je het plastiekafval kan minderen en op die manier je ecologische voetafdruk thuis, op school en in je omgeving kan verlagen. Met behulp van kleurrijke illustraties wordt het boek aantrekkelijk gemaakt. In korte hoofdstukken wordt eerst uitgelegd hoe het boekje moet gebruikt worden, waarom we plastic moeten bestrijden. De uitdaging zit in het verdienen van punten. Voor je echter in actie schiet, worden de regels uitgelegd, en de geschiedenis van plastic verteld. Het is een aantrekkelijk en kle…Lees verder