Boek
Nederlands

Puppymanieren : begeleiding en opvoeding door optimaal gebruik te maken van zijn leergierigheid

Martin Gaus (auteur)
+1
Puppymanieren : begeleiding en opvoeding door optimaal gebruik te maken van zijn leergierigheid
×
Puppymanieren : begeleiding en opvoeding door optimaal gebruik te maken van zijn leergierigheid Puppymanieren : begeleiding en opvoeding door optimaal gebruik te maken van zijn leergierigheid

Puppymanieren : begeleiding en opvoeding door optimaal gebruik te maken van zijn leergierigheid

In de reeks:
Door vanaf zeven weken een speciaal aan zijn leeftijd aangepaste training toe te passen kan de pup in twee maanden alles leren wat hij als volwassen hond moet weten
Onderwerp
Honden
Titel
Puppymanieren : begeleiding en opvoeding door optimaal gebruik te maken van zijn leergierigheid
Auteur
Martin Gaus
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Tirion, 2005 | Andere uitgaves
151 p. : ill.
ISBN
90-5210-513-8 9789052105130
Plaatsingssuggestie
634.13 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 21 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Martin Gaus is een bedrijf. Zijn naam is verbonden met een dierenprogramma op televisie, een hondenspelprogramma, een dierenhotel, een huisdierenbegraafplaats met crematorium, een hondenschool, opleidingen voor hondeninstructeurs en een aantal boeken over honden en katten. Hij heeft commerciële flair, kennis van zaken én hij is een didactisch bijzonder begaafd man.

Gaus wil een lacune in de literatuur over honden opvullen: inzichten verschaffen over het opvoeden van pups. De gevoeligste periode voor leerprocessen bij honden ligt tussen de zeven en twaalf weken. Een periode die men meestal laat voorbijgaan en waar de jonge hond vaak onbewust fout wordt opgevoed. De auteur richt zijn training op de nieuwsgierigheid en leergierigheid van de dieren. Stap voor stap wordt ze iets bijgebracht: eerst door prettige ervaringen, vanaf de 13e week komen ook onprettige ervaringen (leren luisteren wanneer het de pup niet uitkomt) aan bod.

Omdat alle honden verschillen en de opleidin…Lees verder
Dit boek van Martin Gaus is specifiek gericht op de begeleiding en opvoeding van pups. Het is een boek waarin niet alleen waardevolle begeleidings- en opvoedingsadviezen staan. Door middel van zwart-wit- en kleurenfoto's en een heldere tekst wordt de eigenaar van de pup ook een duidelijk inzicht gegeven in wat men de 'psyche' van de pup zou kunnen noemen. Als gedragstherapeut legt de auteur veel nadruk op socialisatie, op consequent zijn en op inspelen op de situaties van alledag. Hij maakt bij zijn opvoedingsadviezen juist gebruik van de zeer jonge leeftijd van de honden, omdat pups spelenderwijs leren. Een zeer praktisch boek, dat geen aspect van de opvoeding onbesproken laat. Oogt door de opmaak wat ouderwets.

Over Martin Gaus

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door TROS

Martin Gaus (Amsterdam, 25 december 1944) is een Nederlands voormalig honkbalinternational en tv-presentator. Hij werd in Nederland bekend door zijn dierenprogramma's op televisie.

Sportloopbaan

Gaus was een getalenteerd honkballer die uitkwam als catcher in de hoofdklasse voor de Giants te Diemen in een team met onder meer de latere KLM-directeur Leo van Wijk en speelde tevens in het Nederlands honkbalteam, waarmee hij tijdens de Europese kampioenschappen van 1962 uitkwam in twee wedstrijden. Later zou hij nog honkbalcoach zijn bij de vereniging Falcons in Lelystad.

Maatschappelijke carrière

Nadat hij directeur van een staalhandel was geweest, begon Gaus in 1974 zijn Dierenhotel in Lelystad, waarmee hij van zijn hobby zijn beroep maakte. Hij startte een hondenschool en de publiciteit daaromheen bracht hem landelijke be…Lees verder op Wikipedia

Suggesties