Boek
Nederlands

Kerstman op hol

Martin Handford (auteur)
+1
Kerstman op hol
×
Kerstman op hol Kerstman op hol

Kerstman op hol

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wally gaat samen met zijn vrienden naar een kerstfeestje. Samen met honderden kerstmannen rennen ze in het rond, maar het is zo donker! Kun je hem vinden? En kun je ook de andere figuren vinden? Zoekboek met transparante plastic bladen waarachter met een kartonnen zaklamp gezocht kan worden. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Kerstman op hol
Auteur
Martin Handford
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's Wally? Santa spotlight search
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
16 p. : ill. + met "zaklamp"
ISBN
9789002273995 (hardback)
Plaatsingssuggestie
621.7 (SISO) Puzzels - Quizzen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Over Wally verschenen talloze zoekboeken. Dit keer neemt hij deel aan een kerstfeestje, samen met zijn vrienden en honderden kerstmannen. Deze uitgave is een bijzondere variant: dit keer zijn er zes zoekplaten, gedrukt op een transparant plastic folieblad op de rechterpagina’s. Omdat de achterliggende pagina diep zwart is, is de zoekplaat nauwelijks zichtbaar, maar met een uitneembare kartonnen ‘zaklamp’ lukt dat wel. De zwarte zaklamp kan aan de zijkant worden ingestoken en door die achter de zoekplaat te bewegen, kan met de witte ‘lichtbundel’ gezocht worden. De zes overvolle zoekplaten tonen totaal uiteenlopende situaties, zoals inkopen doen voor kerst, het bakken van allerlei lekkers en het feest zelf. Op elke pagina staat in een kadertje een lijst met enkele zoekopdrachten, uiteraard kan ook gezocht worden naar Wally en zijn vrienden. Vrijwel vierkant zoekboek met pagina’s van dun karton, met de bekende kleurrijke, drukke vormgeving. Aan de binnenkant van het omslag is een karton…Lees verder

Over Martin Handford

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956)is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die vanaf de jaren negentig bekendheid verwierf door zijn "Where's Wally?"-boeken (Nederlands: "Waar is Wally?").

Zijn Wally-serie kwam erop neer dat in deze zogenoemde zoekboeken in grote illustraties een in rood en wit geklede man gevonden moest worden: Wally. De boeken verschenen in meer dan 25 landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 verschenen er zes klassieke "Waar is Wally?"-boeken, variërend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bracht Handford een aantal speciale Wallyboeken uit die vooral bedoeld waren als merchandise, zoals verzamelalbums en stickerboeken.