Boek
Nederlands

Waar is Wally? : de fantastische reis

Martin Handford (auteur)
+1
Waar is Wally? : de fantastische reis
×
Waar is Wally? : de fantastische reis Waar is Wally? : de fantastische reis

Waar is Wally? : de fantastische reis

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Speurder Wally moet van tovenaar Witbaard twaalf perkamenten rollen van zijn reis meenemen. Prentenboek met paginagrote, gedetailleerde zoekplaten in kleur, waarop een goede speurder veel kan ontdekken. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Waar is Wally? : de fantastische reis
Auteur
Martin Handford
Uniforme titel
Where's Wally? : the fantastic journey
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's Wally? : the fantastic journey
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2015 | Andere uitgaves
[32] p. : ill.
ISBN
9789002258961 (hardback) 9789089419934 (hardback)
Plaatsingssuggestie
621.7 (SISO) Puzzels - Quizzen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als Wally op reis gaat, komt hij tussen een massa smullende slokoppen tovenaar Witbaard tegen. Die draagt hem op om tijdens elke etappe van zijn reis een perkamenten rol te zoeken. Als dat lukt, zal hij de waarheid over zichzelf ontdekken. In dit grote zoekprentenboek (33 cm) bestaat iedere dubbele pagina uit bontgekleurde platen die bevolkt zijn met honderden monniken, drakenvliegers, onvriendelijke reuzen, enz. Behalve de zoektocht naar de perkamenten rol en Wally zelf moeten ook zijn vrienden gezocht worden. In een zogenaamde uitgevouwde perkamentrol, linksboven in elke spread, staat telkens een korte verhalende tekst. De illustraties, soms gedekt, soms schril van kleur en uitgevoerd in steeds wisselende steunkleuren bevatten buitensporig veel details. De korte tekst ter inleiding zal kinderen wel aanspreken. Achterin zijn voor elke spread nog zo'n twintig zoekopdrachten opgenomen. Over Wally, met zijn bril, spijkerbroek en rood-wit gestreepte trui en muts, die zich in allerlei sit…Lees verder

Over Martin Handford

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956)is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die vanaf de jaren negentig bekendheid verwierf door zijn "Where's Wally?"-boeken (Nederlands: "Waar is Wally?").

Zijn Wally-serie kwam erop neer dat in deze zogenoemde zoekboeken in grote illustraties een in rood en wit geklede man gevonden moest worden: Wally. De boeken verschenen in meer dan 25 landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 verschenen er zes klassieke "Waar is Wally?"-boeken, variërend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bracht Handford een aantal speciale Wallyboeken uit die vooral bedoeld waren als merchandise, zoals verzamelalbums en stickerboeken.