Boek
Nederlands

Waar is Wally? : de ultieme collectie

Martin Handford (auteur)
+1
Waar is Wally? : de ultieme collectie
×
Waar is Wally? : de ultieme collectie Waar is Wally? : de ultieme collectie

Waar is Wally? : de ultieme collectie

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wally reist over de wereld, gaat door de tijden heen en bezoekt allerlei fantasiewezens. Zestig zoekplaten waarop Wally en zijn vier medereizigers te vinden zijn. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Waar is Wally? : de ultieme collectie
Auteur
Martin Handford
Taal
Nederlands
Uitgever
Standaard Uitgeverij, 2022 | Andere uitgaves
96 p. : ill.
Verschijningsdatum
11-10-2022
ISBN
9789002276187 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wally is een slungelig mannetje met een brilletje, roodwit gestreepte trui en dito muts met pompoen, een spijkerbroek, wandelstok en dichte schoenen. Wally neemt de 'lezer' mee de wereld rond, gaat dwars door de tijden heen en bezoekt tevens tovenaars en fantasiewezens. De hoofdzaak is om Wally en zijn vier medereizigers terug te vinden in een zestigtal zoekplaten over dubbele pagina's. De uitgave is een bundeling van vijf boekjes rondom verschillende thema's, waarbij de (historische) informatie met een korreltje zout moet worden genomen. Er zijn (uitvouwbare) lijsten toegevoegd met extra opdrachten. De hectische en hilarische taferelen bestaan uit interacties tussen honderden mensfiguurtjes van zo'n een tot drie centimeter groot. Oorzaak en gevolg zijn waarneembaar en de (panto)mime spreekt voor zich. Linksboven richt Wally zich tot de kijker en introduceert hij enthousiast de bijbehorende zoekplaat. Zowel tekst als illustratie zijn nogal priegelig in het wat kleine, maar weliswaar h…Lees verder

Waar is Wally? De fantastische minibox

Wally is een kleine man die al door heel wat kinderen en grote mensen is gezocht. Hij is te herkennen aan zijn typisch rood-wit gestreept T-shirt en blauwe broek. Hij heeft ook altijd gezelschap van een vriendinnetje, een hond, een tovenaar en een zwart-gele kerel, die ook gezocht kunnen worden. Er bestaan al veel boeken van Wally. Nu is er dus een verzameling uit van de vijf boeken in mini-formaat. In de grote boeken is alles al klein en druk, dus als je alles nog een paar keer verkleint, dan is het inderdaad echt mini. Vooraan in elk klein boekje staat een hele uitleg over wat je moet vinden en op de laatste pagina een checklist voor elke bladzijde apart. Handig om mee te nemen, die minibox en je hebt vijf boeken voor de prijs van één, maar je moet er wel de hoofdpijn van het turen op de kleine bladzijden bijnemen. Bij de uitgever beseften ze dit wel want er zit een vergrootglas in de box.


Over Martin Handford

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956)is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die vanaf de jaren negentig bekendheid verwierf door zijn "Where's Wally?"-boeken (Nederlands: "Waar is Wally?").

Zijn Wally-serie kwam erop neer dat in deze zogenoemde zoekboeken in grote illustraties een in rood en wit geklede man gevonden moest worden: Wally. De boeken verschenen in meer dan 25 landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 verschenen er zes klassieke "Waar is Wally?"-boeken, variërend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bracht Handford een aantal speciale Wallyboeken uit die vooral bedoeld waren als merchandise, zoals verzamelalbums en stickerboeken.