Boek
Nederlands

Waar is Wally? : de wereld rond : zeven klassiekers in een boek

Martin Handford (auteur)

Waar is Wally? : de wereld rond : zeven klassiekers in een boek

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Compilatie van de 7 eerder verschenen Waar is Wally-boeken, in klein formaat.
Bevat
Waar is Wally?
Waar is Wally nu weer?
Waar is Wally? : de fantastische reis
Waar is Wally? : in Hollywood
Waar is Wally? : het grote boek der wonderen
Waar is Wally? : op ontdekkingsreis
Waar is Wally? : speuren naar snippers
Titel
Waar is Wally? : de wereld rond : zeven klassiekers in een boek
Auteur
Martin Handford
Uniforme titel
Where is Wally? : the totally essential travel collection
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where is Wally? : the totally essential travel collection
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2021 | Andere uitgaven
[170] p. : ill. ; 19 cm
ISBN
9789002261961 (paperback)
Plaatsingssuggestie
621.7 (SISO) Puzzels - Quizzen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bundeling van zeven zoekplatenboeken in klein formaat rond de wereldberoemde, stripachtige figuur Wally. Hij gaat op reis naar verschillende drukbezochte locaties (station, strand, vliegveld, camping) maar ook naar andere tijden, zowel in het verleden als in de toekomst. Hij komt terecht tussen sprookjesfiguren, op filmsets in Hollywood en andere bizarre plekken. Overal gaat hij op in de krioelende mensenmenigte waarin van alles gebeurt. Het ontdekken van Wally tussen de honderden mensen op de cartoonachtige tekeningen op dubbele pagina’s wordt door het kleine formaat van deze uitgave nog moeilijker. Sommige platen zijn voorzien van lijsten met honderden extra zoekopdrachten, die zijn afgedrukt aan de binnenzijde van uitklapbare pagina’s. Daarmee begint het speuren van voor af aan. De ware speurder zal zijn genot niet opkunnen, want er valt heel wat te kijken. Anderen zal het totaal niet aanspreken, juist vanwege de overdaad aan details. Uitgevoerd in compact formaat met slappe kaft e…Lees verder

Over Martin Handford

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956)is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die vanaf de jaren negentig bekendheid verwierf door zijn "Where's Wally?"-boeken (Nederlands: "Waar is Wally?").

Zijn Wally-serie kwam erop neer dat in deze zogenoemde zoekboeken in grote illustraties een in rood en wit geklede man gevonden moest worden: Wally. De boeken verschenen in meer dan 25 landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 verschenen er zes klassieke "Waar is Wally?"-boeken, variërend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bracht Handford een aantal speciale Wallyboeken uit die vooral bedoeld waren als merchandise, zoals verzamelalbums en stickerboeken.