Boek
Nederlands

Waar is Wally? : de wereld rond

Martin Handford (auteur)

Waar is Wally? : de wereld rond

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wally reist over de wereld, gaat door de tijden heen en bezoekt allerlei fantasiewezens. Zestig zoekplaten waarop Wally en zijn vier medereizigers te vinden zijn. Vanaf ca. 6 jaar.
Bevat
Titel
Waar is Wally? : de wereld rond
Auteur
Martin Handford
Uniforme titel
Where's Wally? : the ultimate travel collection
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where is Wally? : the ultimate travel collection
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2009
[130] p. : ill.
ISBN
9789002235757 (paperback)
Plaatsingssuggestie
621.7 (SISO) Puzzels - Quizzen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wally is een slungelig mannetje met een brilletje, roodwit gestreepte trui en dito muts met pompoen, een spijkerbroek, wandelstok en dichte schoenen. Wally neemt de 'lezer' mee de wereld rond, gaat dwars door de tijden heen en bezoekt tevens tovenaars en fantasiewezens. De hoofdzaak is om Wally en zijn vier medereizigers terug te vinden in een zestigtal zoekplaten over dubbele pagina's. De uitgave is een bundeling van vijf boekjes rondom verschillende thema's, waarbij de (historische) informatie met een korreltje zout moet worden genomen. Er zijn (uitvouwbare) lijsten toegevoegd met extra opdrachten. De hectische en hilarische taferelen bestaan uit interacties tussen honderden mensfiguurtjes van zo'n een tot drie centimeter groot. Oorzaak en gevolg zijn waarneembaar en de (panto)mime spreekt voor zich. Linksboven richt Wally zich tot de kijker en introduceert hij enthousiast de bijbehorende zoekplaat. Zowel tekst als illustratie zijn nogal priegelig in het wat kleine, maar weliswaar h…Lees verder

Over Martin Handford

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956)is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die vanaf de jaren negentig bekendheid verwierf door zijn "Where's Wally?"-boeken (Nederlands: "Waar is Wally?").

Zijn Wally-serie kwam erop neer dat in deze zogenoemde zoekboeken in grote illustraties een in rood en wit geklede man gevonden moest worden: Wally. De boeken verschenen in meer dan 25 landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 verschenen er zes klassieke "Waar is Wally?"-boeken, variërend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bracht Handford een aantal speciale Wallyboeken uit die vooral bedoeld waren als merchandise, zoals verzamelalbums en stickerboeken.