Boek
Nederlands

Waar is Wally? : dubbel zien in het museum!

Martin Handford (auteur)
+1
Waar is Wally? : dubbel zien in het museum!
×
Waar is Wally? : dubbel zien in het museum! Waar is Wally? : dubbel zien in het museum!

Waar is Wally? : dubbel zien in het museum!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wally reist naar Hollywood, naar de ruimte, een vulkaan en een piratengrot. Kun je hem vinden tussen de honderden andere mensen? En kun je ook de andere figuren vinden? Zoekboek met transparante plastic bladen waarachter met een kartonnen zaklamp gezocht kan worden. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Waar is Wally? : dubbel zien in het museum!
Auteur
Martin Handford
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Memphis Belle, 2019 | Andere uitgaves
32 p. : ill.
Verschijningsdatum
13-08-2019
ISBN
9789463132305 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Zoekboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Over Wally (of Willie, of Govert), het mannetje in spijkerbroek, rood-wit gestreepte trui en dito muts dat zich in allerlei situaties met massa's mensen begeeft, zijn al vele zoekboeken verschenen. Dit keer gaan Wally en zijn vrienden een dagje naar het museum en is er 'dubbel zoveel' te zien en te beleven. Elke dubbele pagina bevat namelijk twee, ogenschijnlijk dezelfde, zeer gedetailleerde, kleurrijke platen van o.a. de toegangshal van het museum, een groot aanbod van boeken en perkamentrollen, figuurtjes in bepaalde klederdracht of kleding en kunstvoorwerpen. Op de eerste prent moet je onder meer de figuur van Wally, zijn vriendin, een tovenaar en een hond opzoeken. Op de tweede prent op elke rechterpagina staan ze weer, maar dan op een andere plek. Dit wordt allemaal uitgelegd op de eerste pagina. Achterin, deels op het omslag, staan afvinklijstjes van voorwerpen en mensen per thema. Maakt deel uit van de serie 'Waar is Wally', waarin o.a. ook 'Waar is Wally? Overal?!'* (2018) ver…Lees verder

Waar is Wally? De zoektocht naar alle verloren spullen

Dit rijke en gevarieerde puzzelboek staat boordevol breinbrekende raadsels en zoekopdrachten. De denk-, zoek-, taal- en rekenspelletjes zijn soms best ingewikkeld. Zo moeten kinderen al een begrip hebben van even en oneven getallen, ze moeten enige notie hebben van aardrijkskunde en geschiedenis en ze moeten goed kunnen lezen. Het visuele geheugen wordt serieus getraind, de doolhoven en anagrammen zijn niet altijd eenvoudig. En zoals gewoonlijk zijn de prenten op een leuke manier overdadig en chaotisch.
Leerkrachten kunnen er ideeën in opdoen voor leuke verwerkingsopdrachten bij diverse vakken. En de kinderen kunnen er dagenlang plezier aan beleven. Een interessant sinterklaasgeschenk voor acht jaar en ouder.

Over Martin Handford

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956)is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die vanaf de jaren negentig bekendheid verwierf door zijn "Where's Wally?"-boeken (Nederlands: "Waar is Wally?").

Zijn Wally-serie kwam erop neer dat in deze zogenoemde zoekboeken in grote illustraties een in rood en wit geklede man gevonden moest worden: Wally. De boeken verschenen in meer dan 25 landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 verschenen er zes klassieke "Waar is Wally?"-boeken, variërend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bracht Handford een aantal speciale Wallyboeken uit die vooral bedoeld waren als merchandise, zoals verzamelalbums en stickerboeken.

Lees verder op Wikipedia