Boek
Nederlands

Waar is Wally? : een filmpje kijken

Martin Handford (auteur)
+1
Waar is Wally? : een filmpje kijken
×
Waar is Wally? : een filmpje kijken Waar is Wally? : een filmpje kijken

Waar is Wally? : een filmpje kijken

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wally reist door de hele wereld. Overal waar hij komt, laat hij iets achter. Prentenboek met gekleurde platen, waarop een goede speurder veel kan ontdekken. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Waar is Wally? : een filmpje kijken
Auteur
Martin Handford
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where is Wally : at the movies
Uitgever
Antwerpen: Standaard uitgeverij, 2022 | Andere uitgaven
16 p. : ill.
ISBN
9789002276118 (paperback)
Plaatsingssuggestie
621.7 (SISO) Puzzels - Quizzen (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De stripachtige figuur Wally gaat op reis naar verschillende drukbezochte locaties (station, strand, vliegveld, camping, enz.). Hij gaat daar op in de krioelende mensenmenigte waarin van alles gebeurt. Eerste opzet van dit platenboek in groot formaat is het ontdekken van Wally tussen de honderden mensen op de cartoonachtige, gedetailleerde tekeningen in kleur, afgebeeld op telkens een dubbele bladzijde. Aan het slot wordt vervolgens een nieuwe opdracht gegeven en begint het speuren van voor af aan. Het boek bevat voor iedere locatie nog eens circa twintig opdrachten zodat de brede doelgroep volop spel/zoekmogelijkheden heeft. In het onderwijs kunnen veel activiteiten, zoals vertellen, taal en waarnemingsoefeningen met de platen worden uitgevoerd. Aantrekkelijk uitgevoerd en tevens bijzonder amusant boek waarin analytisch kijken belangrijker is dan lezen. Het boek bevat dan ook nauwelijks tekst. De tekst is voor deze druk opnieuw vertaald. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Martin Handford

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956)is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die vanaf de jaren negentig bekendheid verwierf door zijn "Where's Wally?"-boeken (Nederlands: "Waar is Wally?").

Zijn Wally-serie kwam erop neer dat in deze zogenoemde zoekboeken in grote illustraties een in rood en wit geklede man gevonden moest worden: Wally. De boeken verschenen in meer dan 25 landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 verschenen er zes klassieke "Waar is Wally?"-boeken, variërend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bracht Handford een aantal speciale Wallyboeken uit die vooral bedoeld waren als merchandise, zoals verzamelalbums en stickerboeken.