Boek
Nederlands

Waar is Wally ? : het grote boek der wonderen

Martin Handford (auteur)
+1
Waar is Wally ? : het grote boek der wonderen
×
Waar is Wally ? : het grote boek der wonderen Waar is Wally ? : het grote boek der wonderen

Waar is Wally ? : het grote boek der wonderen

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wally reist door wonderlijke werelden. Prentenboek met gekleurde platen, waarop een goede speurder veel kan ontdekken. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Waar is Wally ? : het grote boek der wonderen
Auteur
Martin Handford
Uniforme titel
Where's Wally ? : the wonderbook
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's Wally ? : the wonderbook
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2021 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789002261794 (hardback)
Plaatsingssuggestie
621.7 (SISO) Puzzels - Quizzen (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wally beleeft allerlei avonturen in Clownsterdam, in het land van Woefs, in het Yllaw moeras enz. Groot formaat zoekboek in gebonden uitvoering. Het omslag is uitgevoerd in rood/gele strepen met daarop een boek waarop de (sub-)titel en auteur vermeld staan. Uit dat boek ontsnappen aan alle kanten kleurrijke figuurtjes en poppetjes. De illustraties zijn stripachtig en uitgevoerd in felle kleuren. Per dubbele pagina is geen stukje leeg gelaten: er is waanzinnig veel te zien op de humoristische illustraties die telkens over een bepaald thema gaan. In de hoek is een opengeslagen boek afgebeeld waar grappige teksten en zoekopdrachten vermeld staan, naast de vijf figuren (Wally, Woef, Wenda, Yllaw en Tovenaar Wittebaard) die in iedere illustratie te vinden zijn. Op de laatste pagina staan lijstjes met aanvullende zoekopdrachten per illustratie en nog meer niet ontdekte grapjes en opdrachtjes waardoor je steeds weer gaat zoeken en bladeren. Deel uit de uitgebreide, beroemde serie Wallyboeken…Lees verder

Waar is Wally?

De Wally-boeken zijn uiteraard geen leesboeken, maar wel heerlijke puzzelboeken. Op minutieus volgetekende dubbele pagina’s, telkens gewijd aan een ander thema, heeft de auteur/illustrator een aantal figuurtjes verstopt die je moet zoeken: Wally, Woef, Wenda, tovenaar Wittebaard en Yllaw. Verder kan je nog op zoek naar de sleutel van Wally, het bot van Woef, Wenda’s fototoestel, een perkamentrol en een verrekijker. En mocht je er dan nog niet genoeg van hebben: helemaal achteraan vind je nog een opzoeklijst, met gerichte zoekopdrachten per pagina. De illustraties zijn duizelingwekkend: elke pagina is boordevol en zo vol kleine, grappige details dat je hoofd ervan gaat tollen. En toch blijf je zoeken. Dit is heerlijk om samen te doen, zelfs al met vrij jonge kinderen. Wedden dat zij Wally sneller vinden ?


Over Martin Handford

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956)is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die vanaf de jaren negentig bekendheid verwierf door zijn "Where's Wally?"-boeken (Nederlands: "Waar is Wally?").

Zijn Wally-serie kwam erop neer dat in deze zogenoemde zoekboeken in grote illustraties een in rood en wit geklede man gevonden moest worden: Wally. De boeken verschenen in meer dan 25 landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 verschenen er zes klassieke "Waar is Wally?"-boeken, variërend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bracht Handford een aantal speciale Wallyboeken uit die vooral bedoeld waren als merchandise, zoals verzamelalbums en stickerboeken.