Boek
Nederlands

Waar is Wally ? : jubileumboek

Martin Handford (auteur)
+1
Waar is Wally ? : jubileumboek
×
Waar is Wally ? : jubileumboek Waar is Wally ? : jubileumboek

Waar is Wally ? : jubileumboek

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wally reist door de hele wereld. Overal waar hij komt, laat hij iets achter. Prentenboek met gekleurde platen, waarop een goede speurder veel kan ontdekken. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Waar is Wally ? : jubileumboek
Auteur
Martin Handford
Uniforme titel
Where's Wally? Deluxe anniversary edition
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's Wally? Deluxe anniversary edition
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012
[28] p. : ill.
Aantekening
Verjaardagseditie n.a.v. 25 jaar Waar is Wally?
ISBN
9789002251894 (hardback)
Plaatsingssuggestie
621.7 (SISO) Puzzels - Quizzen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Met een rood-wit gestreepte trui, een vrolijke bolletjesmuts en de uitrusting van een wereldreiziger, is Wally een behoorlijk opvallende verschijning. Toch moet de lezer vaak flink zijn best doen om hem te vinden. En dat is de bedoeling van dit beroemde zoekboek. Wally bezoekt onder meer het strand, de skipiste, de camping en het treinstation – en de lezer moet hem en zijn vrienden spotten op de drukke tekeningen vol gebeurtenissen en karakters. Elke spread heeft bovendien specifieke zoekopdrachten, zoals ‘een vliegende schotel’ op het vliegveld. Uit de lay-out blijkt dat beeld belangrijker is dan tekst: een kort verhaaltje en een lijst met zoekopdrachten staan steeds op een uitklapbaar deel van de linkerpagina, zodat de prent de volledige spread kan vullen. De auteur (1956, Engeland) creëerde met Wally een wereldbefaamd personage, dat in 25 jaar niets aan kracht heeft ingeboet. De gags en zoekopdrachten blijven prikkelend en geestig, en garanderen jong en oud nog steeds urenlang zoek…Lees verder

Over Martin Handford

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956)is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die vanaf de jaren negentig bekendheid verwierf door zijn "Where's Wally?"-boeken (Nederlands: "Waar is Wally?").

Zijn Wally-serie kwam erop neer dat in deze zogenoemde zoekboeken in grote illustraties een in rood en wit geklede man gevonden moest worden: Wally. De boeken verschenen in meer dan 25 landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 verschenen er zes klassieke "Waar is Wally?"-boeken, variërend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bracht Handford een aantal speciale Wallyboeken uit die vooral bedoeld waren als merchandise, zoals verzamelalbums en stickerboeken.

Lees verder op Wikipedia