Boek
Nederlands

Waar is Wally nu weer? : luxe-editie

Martin Handford (auteur)
+1
Waar is Wally nu weer? : luxe-editie
×
Waar is Wally nu weer? : luxe-editie Waar is Wally nu weer? : luxe-editie

Waar is Wally nu weer? : luxe-editie

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wally maakt een reis door de tijd. Hij trekt via de holbewoners, Egyptenaren en de middeleeuwse burgers naar buitenaardse wezens. Prentenboek met grote gekleurde zoekplaten, voor deze speciale editie elk voorzien van uitklapbare flappen met extra zoekopdrachten. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Waar is Wally nu weer? : luxe-editie
Auteur
Martin Handford
Uniforme titel
Where's Wally now? The 25th anniverary edition
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's Wally now? The 25th anniverary edition
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2013
[26] p. : ill.
ISBN
9789022329184 (hardback, Manteau) 9789089419859 (hardback, Memphis Belle)
Plaatsingssuggestie
621.7 (SISO) Puzzels - Quizzen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Groot formaat prentenboek met op elke linkerpagina een afbeelding van een opengeslagen boek en een korte, inleidende, enigszins humoristische tekst in verschillende lettertypen. Op de zeer gedetailleerde, overvolle, kleurige tekeningen, die alle een andere historische periode uitbeelden (het stenen tijdperk, het oude Rome, Vikingen, Azteken, maar ook buitenaardse wezens), moet de hoofdfiguur Wally, een kleine, brildragende reiziger, evenals een verloren boek gezocht worden. Met systematisch kijken is Wally goed te traceren; het boek is veel moeilijker terug te vinden. In de tekeningen is allerlei grappigs verwerkt, soms heel duidelijk: een piramide op zijn kop, soms moet je het echt 'zien': een beer die een man op zijn schouder tikt. Speciale luxe-editie ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Engelse editie. Daartoe is elke scène uitgebreid met een uitklapbare flap, die op de binnenkant extra zoekopdrachten bevatten. Meer een doe-boek, dan een leesboek, waarbij kinderen en p…Lees verder

Over Martin Handford

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956)is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die vanaf de jaren negentig bekendheid verwierf door zijn "Where's Wally?"-boeken (Nederlands: "Waar is Wally?").

Zijn Wally-serie kwam erop neer dat in deze zogenoemde zoekboeken in grote illustraties een in rood en wit geklede man gevonden moest worden: Wally. De boeken verschenen in meer dan 25 landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 verschenen er zes klassieke "Waar is Wally?"-boeken, variërend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bracht Handford een aantal speciale Wallyboeken uit die vooral bedoeld waren als merchandise, zoals verzamelalbums en stickerboeken.

Lees verder op Wikipedia