Boek
Nederlands

Waar is Wally? : op ontdekkingsreis

Martin Handford (auteur)
+1
Waar is Wally? : op ontdekkingsreis
×
Waar is Wally? : op ontdekkingsreis Waar is Wally? : op ontdekkingsreis

Waar is Wally? : op ontdekkingsreis

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wally maakt een ontdekkingsreis om dertig afbeeldingen te vinden in elf platen. Prentenboek met grote gekleurde zoekplaten. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Waar is Wally? : op ontdekkingsreis
Auteur
Martin Handford
Uniforme titel
Where's Wally? : the great picture hunt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's Wally? : the great picture hunt
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2008 | Andere uitgaven
[22] p. : ill. + stickers
ISBN
9789002219924
Plaatsingssuggestie
621.7 (SISO) Puzzels - Quizzen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De lezer, of beter gezegd de kijker, gaat samen met Wally en zijn vrienden Woef, Wenda, Witbaard en G. Spuis in dit boek op ontdekkingsreis om dertig afbeeldingen te vinden. Als men ze heeft gevonden met behulp van afvinklijstjes achterin, kunnen ze worden ingelijst met speciale stickers die op een uitneembaar vel zijn bijgevoegd. Op het openingstafereel zien we de dertig ingelijste portretten en door een uitgespaarde opening in het kaft kijkt een ingelijste Wally ons aan. In feite is het boek een verzameling van ongelooflijk volgepropte, uiterst vermoeiende en zenuwslopende zoekplaten waarbij een vergrootglas nodig is. Behalve zoekopdrachten in een kleine corps-9 letter, is er verder geen tekst. De met computer vervaardigde, duizenden kleurige figuurtjes tonen steeds over een dubbelpagina een kunstgalerie, sporttaferelen, zeelui en luchtballonnen, een tjokvolle disco in popartstijl, monsters en draken, piraten en figuren uit eerder verschenen Wallyboeken. De aanduiding ‘vanaf 3 jaar'…Lees verder

Over Martin Handford

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956)is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die vanaf de jaren negentig bekendheid verwierf door zijn "Where's Wally?"-boeken (Nederlands: "Waar is Wally?").

Zijn Wally-serie kwam erop neer dat in deze zogenoemde zoekboeken in grote illustraties een in rood en wit geklede man gevonden moest worden: Wally. De boeken verschenen in meer dan 25 landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 verschenen er zes klassieke "Waar is Wally?"-boeken, variërend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bracht Handford een aantal speciale Wallyboeken uit die vooral bedoeld waren als merchandise, zoals verzamelalbums en stickerboeken.