Boek
Nederlands

Waar is Wally?

Martin Handford (auteur)
+1
Waar is Wally?
×
Waar is Wally? Waar is Wally?
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wally reist door de hele wereld. Overal waar hij komt, laat hij iets achter. Prentenboek met gekleurde platen, waarop een goede speurder veel kan ontdekken. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Waar is Wally?
Auteur
Martin Handford
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Where's Wally?
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2021 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789002265860 (hardback)
Plaatsingssuggestie
621.7 (SISO) Puzzels - Quizzen (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De stripachtige figuur Wally gaat op reis naar verschillende drukbezochte locaties zoals het station, strand, vliegveld, camping en het museum. Hij gaat daar op in de krioelende mensenmenigte waarin van alles gebeurt. Eerste opzet van dit platenboek in groot formaat (33 cm) is het ontdekken van Wally tussen de honderden mensen op de cartoonachtige, gedetailleerde tekeningen in kleur, afgebeeld op telkens een dubbele bladzijde. Aan het eind wordt vervolgens een nieuwe opdracht gegeven en begint het speuren van voor af aan. Tot slot bevat het boek bevat voor iedere locatie nog eens circa twintig opdrachten zodat kinderen volop spel-en zoekmogelijkheden hebben. In het onderwijs kan dit boek ook gebruikt worden bij activiteiten als vertellen, taal- en waarnemingsoefeningen. Aantrekkelijk uitgevoerd en tevens bijzonder amusant boek waarin analytisch kijken belangrijker is dan lezen. Het boek bevat dan ook nauwelijks tekst. Heruitgave met nieuwe omslagillustratie. Dit zoekboek over Wally, m…Lees verder

Waar is Wally? De fantastische minibox

Wally is een kleine man die al door heel wat kinderen en grote mensen is gezocht. Hij is te herkennen aan zijn typisch rood-wit gestreept T-shirt en blauwe broek. Hij heeft ook altijd gezelschap van een vriendinnetje, een hond, een tovenaar en een zwart-gele kerel, die ook gezocht kunnen worden. Er bestaan al veel boeken van Wally. Nu is er dus een verzameling uit van de vijf boeken in mini-formaat. In de grote boeken is alles al klein en druk, dus als je alles nog een paar keer verkleint, dan is het inderdaad echt mini. Vooraan in elk klein boekje staat een hele uitleg over wat je moet vinden en op de laatste pagina een checklist voor elke bladzijde apart. Handig om mee te nemen, die minibox en je hebt vijf boeken voor de prijs van één, maar je moet er wel de hoofdpijn van het turen op de kleine bladzijden bijnemen. Bij de uitgever beseften ze dit wel want er zit een vergrootglas in de box.


Over Martin Handford

Martin Handford (Hampstead, Londen, 1956)is een Engels kinderboekenschrijver en -illustrator die vanaf de jaren negentig bekendheid verwierf door zijn "Where's Wally?"-boeken (Nederlands: "Waar is Wally?").

Zijn Wally-serie kwam erop neer dat in deze zogenoemde zoekboeken in grote illustraties een in rood en wit geklede man gevonden moest worden: Wally. De boeken verschenen in meer dan 25 landen, waaronder Japan en de Verenigde Staten. Vanaf 1987 verschenen er zes klassieke "Waar is Wally?"-boeken, variërend in moeilijkheidsgraad. Daarnaast bracht Handford een aantal speciale Wallyboeken uit die vooral bedoeld waren als merchandise, zoals verzamelalbums en stickerboeken.

Lees verder op Wikipedia