Max Grady is een psychopaat die na zijn vrijlating zijn lange gevangenisstraf wil wreken op zijn advocaat Sam Bowden en diens familie
Onderwerp
Wraak
Titel
Cape fear / dir. by Martin Scorsese ; screenplay by Wesley Strick ; after John D. McDonald
Regisseur
Martin Scorsese
Auteur
John D. MacDonald 1916-1986
Scenarist
Wesley Strick
Acteur
Robert De Niro 1943- Nick Nolte Jessica Lange Juliette Lewis Robert Mitchum
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2001 | Andere uitgaves
2 dvd-video's
Oorspr. opname
1991
Speelduur
122, 114 min.
Aantekening
Disc 2 bevat extra's Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans, Duits, Spaans en Italiaans Ondertiteling : Nederlands, Engels, Frans, Duits, Portugees, Turks, Grieks, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Deens, Zweeds, Fins, Noors Remake van de versie uitgebracht in 1962
EAN
8712609750751

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 22 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse thriller uit 1991 onder regie van Martin Scorsese. In de hoofdrollen spelen Robert De Niro, Nick Nolte, Jessica Lange e.a. Max Cady (De Niro) komt na 14 jaar uit de gevangenis waar hij voor verkrachting gezeten heeft. Zijn advocaat had indertijd bewijs voor verzachtende omstandigheden achtergehouden. Max is verbitterd en geobsedeerd door wraak op de advocaat en diens familie. De film is een remake van de film uit 1962 van J. Lee Thompson. Peter van Bueren (Volkskrant) noemt de film een eerbewijs aan het genre, de suspense en niet alleen '(...) een hommage aan de film van J. Lee Thompson maar een nieuwe, persoonlijke Scorsese-film, met de nadrukkelijke handtekening van de meester zelf.' Antoinette Polak (NRC): 'Lof voor de acteerprestatie van Rober De Niro en Juliette Lewis en de manier waarop Scorsese de horror-effecten op schitterende en unieke wijze uitbuit (...) de montage is al even overrompelend.' De tweede disc bevat een groot aantal extra's.

Over Martin Scorsese

CC BY 3.0 - Foto van/door Siebbi

Martin Charles Scorsese (Queens (New York), 17 november 1942) is een Amerikaans filmregisseur van Siciliaanse komaf. Hij is tevens actief als filmproducent, documentairemaker en scenarioschrijver en treedt soms op als acteur.

Levensloop

Scorsese studeerde aan de filmschool van de New York University (BA in Engels in 1964 en MA in film in 1966), waarbij hij korte films maakte, waaronder een beroemde, The Big Shave. Hij maakte zijn eerste avondvullende film, Who's That Knocking At My Door? met zijn mede-student Harvey Keitel. Sindsdien raakte hij bevriend met de zogenaamde "movie brats" van de jaren zeventig: Francis Ford Coppola, Steven Spielberg, George Lucas en Brian De Palma. Door De Palma raakte hij bevriend met Robert De Niro, met wie hij in vele projecten samenwerkte. Scorsese was in deze periode ook een van de editors van de film Woodstock.

In 1972 regisseerde Scorsese Boxcar Bertha voor…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek