Rond 1640 gaan twee jonge Portugese priesters naar Japan om hun vermiste leermeester te zoeken en om de vervolgde christenen te helpen.
Titel
Silence / directed by Martin Scorsese ; written by Jay Cocks and Martin Scorsese
Regisseur
Martin Scorsese
Naar het werk van
Shusaku Endo 1923-1996
Scenarist
Jay Cocks
Acteur
Andrew Garfield Adam Driver 1983- Liam Neeson
Componist
Kathryn Kluge Kim Allen Kluge
Taal
Engels
Uitgever
Paradiso, © 2017
1 dvd-video
Oorspr. opname
2016
Speelduur
161 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
5414937033393
mooov

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Historisch drama van Martin Scorsese (The wolf of Wall Street; The last temptation of Christ), gebaseerd op een roman van Shusaku Endo met in de hoofdrollen Adam Driver, Andrew Garfield en Liam Neeson. Rond 1640 gaan twee jonge Portugese priesters in Japan op zoek naar hun leermeester, die spoorloos verdwenen is en volgens geruchten zijn geloof heeft afgezworen. Het is een gevaarlijke tocht, want het christendom is verboden en christenen worden zwaar vervolgd. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Peter de Bruijn (NRC 7-2-'17 ): '(...) Silence is een behoedzame, ingetogen, contemplatieve film waaruit al vanaf de eerste minuut de geur van vroomheid en heiligheid opstijgt (...)'. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) Want wie niet bovenmatig geïnteresseerd is in religie zal een zware dobber hebben aan dit trage, devote, naargeestige epos. Toch dwingt de compromisloze visie van de regisseur respect af, en ook het intense acteerwerk, de vaak prachtige beelden en het ambigue slot maken indruk.'

Over Martin Scorsese

CC BY 3.0 - Foto van/door Siebbi

Martin Charles Scorsese (Queens (New York), 17 november 1942) is een Amerikaans filmregisseur van Siciliaanse komaf. Hij is tevens actief als filmproducent, documentairemaker en scenarioschrijver en treedt soms op als acteur.

Levensloop

Scorsese studeerde aan de filmschool van de New York University (BA in Engels in 1964 en MA in film in 1966), waarbij hij korte films maakte, waaronder een beroemde, The Big Shave. Hij maakte zijn eerste avondvullende film, Who's That Knocking At My Door? met zijn mede-student Harvey Keitel. Sindsdien raakte hij bevriend met de zogenaamde "movie brats" van de jaren zeventig: Francis Ford Coppola, Steven Spielberg, George Lucas en Brian De Palma. Door De Palma raakte hij bevriend met Robert De Niro, met wie hij in vele projecten samenwerkte. Scorsese was in deze periode ook een van de editors van de film Woodstock.

In 1972 regisseerde Scorsese Boxcar Bertha voor…Lees verder op Wikipedia

Suggesties