Dvd
Engels

The Kennedys

Martin Sheen (presentator)
Geschiedenis van de Amerikaanse familie van Ierse afkomst die in de twintigste eeuw een aantal toonaangevende politici voortbracht.
Onderwerp
Kennedy (familie)
Titel
The Kennedys
Presentator
Martin Sheen
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2018
2 dvd-video's
Speelduur
6 x ca. 60 minuten
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983969285
Plaatsingssuggestie
Verenigde Staten 947.6 (SISO) Landen ; Landen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Zesdelige Amerikaanse documentaireserie over de familie Kennedy. De eerste aflevering begint in de jaren 1920. Joseph Patrick (Joe) Kennedy sr. (1888-1969), een afstammeling van Ierse immigranten, is een succesvol zakenman, maar door zijn zwakke optreden als ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk moet hij afzien van zijn politieke ambities. Hij verlegt zijn hoop naar zijn oudste zoon, Joseph P. Kennedy jr. en als die in 1944 verongelukt naar zijn tweede zoon, John Fitzgerald ‘Jack’ Kennedy. Ook zijn vrouw Rose Fitzgerald heeft grote ambities voor haar kinderen. De serie eindigt in 2009 met de dood van Edward Moore Kennedy. De serie bestaat uit archiefmateriaal, homevideo’s, gesprekken met familieleden en betrokkenen en nagespeelde scènes. Veel familieleden werkten mee, onder meer Robert F. Kennedy Jr. en Kathleen Kennedy Townsend. De serie besteedt ook aandacht aan de minder eervolle gebeurtenissen in de familie.

Over Martin Sheen

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Brian McGuirk from Providence, RI

Ramón Gerardo Antonio Estévez (Dayton (Ohio), 3 augustus 1940), beter bekend onder zijn artiestennaam Martin Sheen, is een Amerikaans acteur. Hij werd in zijn carrière voor meer dan veertig filmprijzen genomineerd, waarvan hij er meer dan twintig ook daadwerkelijk won, waaronder een Emmy Award, een Golden Globe en een Satellite Award.

Biografie

Carrière

Sheen werd geboren als Ramón Gerardo Antonio Estévez, maar nam de artiestennaam Sheen aan. Zijn geboorte verliep niet geheel probleemloos. Daardoor werd zijn linkerarm uiteindelijk 7,5 centimeter korter dan zijn rechterarm. Een gevolg hiervan is dat het trucje waarmee zijn personage Jed Bartlet in The West Wing zijn jasje aantrekt de enige manier is waarop dit Sheen daadwerkelijk lukt.

Sheen brak in de jaren 60 en 70 door, dankzij kleinere rollen in onder meer Hawaii Five-O, Lees verder op Wikipedia