Boek
Nederlands

Slaap lekker, Kleine Beer

Ook verschenen als Waar ben je, Kleine Beer?

Martin Waddell (auteur), Barbara Firth (illustrator), Jesse Goossens (vertaler)

Slaap lekker, Kleine Beer

Ook verschenen als Waar ben je, Kleine Beer?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Als Kleine Beer een hol heeft gevonden, maag hij er ś avonds van Grote Beer ook slapen. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Opgroeien, Slapen gaan
Titel
Slaap lekker, Kleine Beer
Ook verschenen als
Waar ben je, Kleine Beer?
Auteur
Martin Waddell
Illustrator
Barbara Firth
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sleep tight, Little Bear
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2018 | Andere uitgaves
[36] p. : ill.
ISBN
9789047710332 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Opgroeien (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als Kleine Beer een grot heeft gevonden, wil hij het inrichten als zijn eigen holletje. Hij wil daar eten en natuurlijk ook slapen. Grote Beer helpt hem er spullen heen te brengen en Kleine Beer maakt zelf zijn bed op. Maar als het donker is geworden en Kleine Beer alleen in zijn hol ligt, vraagt hij zich af of Grote Beer hem niet vreselijk zal missen. Misschien moet hij toch maar teruggaan naar Grote Beer? De tekeningen in zachte, natuurgetrouwe kleuren beslaan telkens een dubbele pagina. De achtergrond bestaat uit de natuurlijke omgeving met af en toe een detail. Ze ademen een knusse sfeer en de beren tonen duidelijke emoties. De tekst staat in een lichter deel van de tekening in een grote letter en laat zich goed voorlezen. Kleine Beer is bekend uit eerdere boeken van de auteur*. Een verhaal met veel herkenbare elementen voor alle kleuters die uit wandelen gaan en de wereld willen verkennen, al dan niet in een bos. Vanaf ca. 4 jaar.

Waar ben je, Kleine Beer?

In dit prentenboek zijn de hoofdfiguren: Grote Beer (geen papa of mama) en Kleine Beer. Terwijl Grote Beer schoonmaakt, gaat Kleine Beer buiten spelen. In de rotsen boven het berenhol vindt Kleine Beer een grotje. Daarin wil hij zijn eigen hol maken. Grote Beer helpt Kleine Beer met het verhuizen van zijn spulletjes. De hele dag woont en eet Kleine Beer in zijn eigen hol. Het wordt donker en Kleine Beer wil in zijn hol slapen. Grote Beer sjokte weg. Helemaal alleen, zonder Kleine Beer. 'Sjokte', zegt precies hoe Kleine Beer denkt dat Grote Beer zich voelt en dat zie je ook op de tekening. Na een tijdje gaat Kleine Beer naar het grote hol want Grote Beer heeft hem nog niet voorgelezen. En hij stelt voor om dan ook maar bij Grote Beer te blijven slapen. Dan ben je niet zo alleen. Niet lang daarna slaapt Kleine Beer in de zachte armen van Grote Beer. Waarom Grote Beer geen papa of mama genoemd wordt, begrijp ik niet helemaal, maar het verhaal zelf straalt weer de vertrouwde geborgenhe…Lees verder

Suggesties