Boek
Nederlands

Sneeuwberen

Martin Waddell (auteur), Sarah Fox-Davies (illustrator)
+1
Sneeuwberen
×
Sneeuwberen Sneeuwberen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Drie kleine beren spelen met hun moeder in de sneeuw en houden haar voor de gek door te doen of ze sneeuwberen zijn. Prentenboek met zachtgekleurde, realistische tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Beren, Sneeuw, Spelen
Titel
Sneeuwberen
Auteur
Martin Waddell
Illustrator
Sarah Fox-Davies
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Snow bears
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2003 | Andere uitgaves
[28] p. : ill.
ISBN
9789056374563

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 37 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De kaft van dit stemmige grote boek brengt je meteen in de sfeer van de winter met een diepblauwe winterhemel en een stel bruine beren met een laagje sneeuw op hun harige pels.

Als mama beer haar kroost in de sneeuw ziet spelen, vindt ze hen op sneeuwberen lijken. En zoals kleintjes wel eens door een achteloos gebruikt beeld gegrepen worden en er helemaal in op gaan, zo zijn de berenkinderen ineens sneeuwberen geworden. Ze houden vol dat ze de drie kleine beertjes, die mama beer zoekt, echt niet hebben gezien. Pas na veel echte sneeuwberenspelletjes: van de heuvel afglijden, sneeuwballen gooien... worden ze weer zichzelf. Smeltend voor het warme haardvuur komen de bruine berenvachtjes te voorschijn. Ze smullen samen bij het vuur hun geroosterd brood.

Na het succesrijke Welterusten, kleine beer is dit opnieuw een mooi en sfeervol prentenboek. De hemel boven het stralend witte sneeuwlandschap is van een blauw waar je ogen in verdrinken. Het vuur in de open haard glo…Lees verder
Drie beertjes in de sneeuw doen of ze sneeuwberen zijn. Daarmee houden ze hun moeder voor de gek totdat binnen de sneeuw smelt. De vrij realistische tekeningen zijn soms paginagroot, soms beslaan ze twee pagina's. De kleuren zijn in zachte tinten; in gelig wit voor de sneeuw, blauw voor de lucht en bruin voor de beren en hun huis. De lijnvoering is 'zacht' waardoor de beren er uitzien om te knuffelen. Ook hun gezichtsuitdrukking is vriendelijk. De ondersteunende tekst staat in blokjes in of naast de illustraties en is gedrukt in een grote letter. De stijl is eenvoudig met veel dialoog. Het grapje dat de beertjes maken met hun moeder, is doorzichtig en zal kleuters aanspreken. Visueel en tekstueel een aantrekkelijk prentenboek voor kinderen vanaf ca. 3 jaar. Zowel de manier van illustreren als de inhoud van het verhaal doen denken aan de Kleine Beer-verhalen van Minarik. Bijna vierkant prentenboek, ietsje oblong formaat, gedrukt op crèmekleurig papier.