Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Welterusten, Kleine Beer

Martin Waddell (auteur), Barbara Firth (illustrator), Jesse Goossens (vertaler)
Kleine Beer kan niet slapen, het is veel te donker. Maar zelfs de grootste lantaarn helpt niet! Prentenboek met sfeervolle zachtgetinte waterverfillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Welterusten, Kleine Beer
Auteur
Martin Waddell
Illustrator
Barbara Firth
Vertaler
Jesse Goossens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Can't you sleep, Little Bear?
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2023 | Andere uitgaven
[28] p. : ill.
ISBN
9789047707646
Plaatsingssuggestie
Slapen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als Kleine Beer in bed ligt, wil Grote Beer rustig zijn boek lezen. Maar Kleine Beer kan niet in slaap komen, hij is bang voor het donker. Een klein lantaarntje, dan een grotere en ten slotte de grootste die er te vinden is, moeten hulp bieden, maar Kleine Beer kan nog steeds niet slapen; buiten is het nog donker! Dan bedenkt Grote Beer een andere oplossing. Grote, zachtgetinte tekeningen vertellen het verhaal. Telkens als er een lantaarn wordt aangestoken, komen er meer details tevoorschijn. Het boek dat Grote Beer leest, weerspiegelt in het klein, wat op de grote illustratie te zien is, een leuk grapje van de illustratrice. Het thema is herkenbaar voor veel kinderen. Het is de verdienste van dit boek dat er geen griezeligheden aan te pas komen. Donker is gewoon donker en daartegen helpen licht en de vertrouwde aanwezigheid van een volwassene. Een heerlijk boek om vlak voor het slapengaan uit voor te lezen; van tekst en tekeningen gaat rust uit. Vanaf ca. 4 jaar.

Welterusten, Kleine Beer

Een prentenboek dat aan zijn 25ste druk toe is. Grote Beer en Kleine Beer wonen in een huiselijk en gezellig hol. Grote Beer nestelt zich warm met een spannend boek naast de haard terwijl Kleine Beer zou moeten slapen in zijn bedje. Maar Kleine Beer wil niet slapen. Hij is bang, want waar zijn bedje staat in de hoek van de kamer is het donker. Grote Beer haalt drie lantaarns van verschillende grootte tevoorschijn om genoeg licht te maken, zodat Kleine Beer het naar zijn zin heeft. Maar niets helpt. Alleen wanneer Grote Beer hem mee naar buiten neemt en hem de sterren en de maan toont, valt Kleine Beer gerustgesteld in slaap. Een prentenboek dat liefde en geborgenheid uitstraalt. Voor vele generaties onwillige peuters was het al hét bedtijdverhaaltje om rustig te gaan slapen.