Boek
Nederlands

Sint en de pakjesdief

Ook verschenen als Sint en de cadeautjesdief

Martine Bijl (auteur), Loes Riphagen (illustrator)
+1
Sint en de pakjesdief
×
Sint en de pakjesdief Sint en de pakjesdief

Sint en de pakjesdief

Ook verschenen als Sint en de cadeautjesdief

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
In het cadeautjespakhuis betrapt Sinterklaas een kabouter. Hij steelt speelgoedautootjes, poppenjurken en stuiterballen (trapauto’s, prinsessenjurken en voetballen op kabouterformaat). Hij vindt het oneerlijk dat de kabouterkinderen nooit iets krijgen en heeft zichzelf uitgeroepen tot Kabouterklaas.
Onderwerp
Kabouters, Diefstal
Titel
Sint en de pakjesdief
Ook verschenen als
Sint en de cadeautjesdief
Auteur
Martine Bijl 1948-2019
Illustrator
Loes Riphagen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2012
[36] p. : ill.
ISBN
9789026133565 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Sinterklaas (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Fijn prentenboek in oblong formaat met een geestig en origineel sinterklaassprookje over een kabouter die op dievenpad gaat in het cadeautjespakhuis van Sinterklaas. De kabouter is boos omdat de kabouterkinderen nooit iets krijgen: 'Dat is niet eerlijk!', zegt hij. 'Maar stelen is óók niet eerlijk', zegt Sint. Gelukkig zijn beide rood bemutste en wit bebaarde hoofdpersonen welwillend en constructief, zodat ze uiteraard tot een mooie oplossing komen. De sfeer in dit verhaal is licht, vrolijk en bovenal humorvol. De pakkende dubbele paginagrote illustraties zijn kleurrijk, gedetailleerd en zitten vol grapjes: zo is op een dartbord de afbeelding van een boos kijkende Kerstman te zien. De illustraties zijn geschilderd in aquarel in combinatie met potlood, kleurpotlood en zwarte inkt. De levendige tekst met veel dialoog is afgedrukt in een zwarte of witte letter in de rustige delen van de afbeeldingen. De laatste twee bladzijden geven informatie over andere boeken van de illustrator. Dit p…Lees verder

Over Martine Bijl

Martine Catharina Maria Bijl (Amsterdam, 19 maart 1948 – Maarssen, 30 mei 2019) was een Nederlandse zangeres, actrice, schrijfster, presentatrice en cabaretière.

Biografie

Bijl acteerde, presenteerde, zong, schreef, vertaalde musicals en televisiecomedy's, was veelvuldig te zien als panellid in tv-programma's en trad op in theaters met haar personalityshows. Ze schreef en illustreerde verhalen voor kinderen. Ook was ze producer van een serie grammofoonplaten met verhalen van Walt Disney.

Chansonnière

Ze werd in 1965 op haar zeventiende als zangeres ontdekt door radio-dj Ben Levi – vooral bekend om het draaien van chansons in zijn radioprogramma Met Franse slag – doordat een vriend van hem Bijl had horen zingen op een feest van haar school, het Spinoza Lyceum in Amsterdam. Levi bracht haar in contact met manager Evan Durlacher, die haar eer…Lees verder op Wikipedia

Suggesties