Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Stinky Bill kent geen genade

Martine Letterie (auteur), Annette Fienieg (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
In het wilde Westen is boef Killer Joe ontsnapt uit de gevangenis. Hij wil wraak nemen op hulpsheriff Stinky Bill. Maar Bill kan zulke ferme scheten laten dat Killer Joe er flauw van valt. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Cowboys
Leesniveau
AVI 7
Titel
Stinky Bill kent geen genade / Martine Letterie ; tek. van Annette Fienieg
Auteur
Martine Letterie
Illustrator
Annette Fienieg
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2002
53 p. : ill.
ISBN
90-276-4546-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In een klein dorpje in het wilde Westen van Amerika vijlt Killer Joe de tralies van zijn gevangenis door en ontsnapt. Hij is van plan wraak te nemen op Stinky Bill, die hem bij een overval op een goudtransport te slim af was. Stinky Bill is echter voor niemand bang. Vanwege een darmprobleem kan hij iedereen met zijn ferme scheten laten flauwvallen. Ook deze keer slaagt hij erin de boef te vangen. Een verhaal dat geheel in het teken staat van winden, scheten, bruine bonen, gebakken uien en een poepie laten ruiken. Stereotiep is het personage Killer Joe: deze heeft spraakgebreken en spellingproblemen en is uitermate dom. Doeltreffender zijn de eenvoudige zwartwittekeningen. De harde omslag heeft een uitnodigende, grappige kleurtekening. Achterin het boek is over een dubbele pagina een zoekplaat opgenomen. Vanaf ca. 8 jaar. Eerder verscheen 'Cowboy Stinky Bill'*.

Over Martine Letterie

CC BY 2.0 - Foto van/door

Martine Letterie (Amsterdam, 12 december 1958) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Martine Letterie groeide op in Voorburg. Haar vader is beeldhouwer Frank Letterie. Na de middelbare school studeerde ze Nederlands in Utrecht. In 1985 studeerde ze af met als hoofdvak Middelnederlandse letterkunde. Na haar studie was ze twaalf en een half jaar lerares Nederlands in Zutphen en Doetinchem op verschillende schooltypen. Ze gaf les aan een mavo, havo, vwo, MEAO en de laatste vier jaar aan een PABO. Daarnaast schreef ze veel schoolboeken en werkt ze mee aan Tikker en Bumper, tijdschriften over jeugdliteratuur.

Van 1991 tot 1993 was ze lid van de Griffeljury. In 1996 verscheen haar eerste kinderboek. En in 1997 stopte Letterie met lesgeven om zich volledig op het schrijven te richten. Ze schrijft voornamelijk historische kinderboeken, die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Een serie boeken …Lees verder op Wikipedia

Suggesties