Lifestyleboek met adviezen voor vrouwen die tijd voor zichzelf willen cree͏̈ren.
Titel
Me-time
Auteur
Martine Prenen
Fotograaf
Stefanie Faveere
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2014
175 p. : ill.
ISBN
9789401413770 (hardback)
Plaatsingssuggestie
615 (SISO) Gezond leven (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Me-time is volgens de auteur tijd die niet door anderen wordt bepaald. Kids (en ook de partner) vallen er niet onder en werk al helemaal niet. Wel massage, saunabezoek, vriendinnenuitjes en gewoon even zááálig niets doen: dat is genieten van de natuur, een goed glas wijn, de zon. Us-time wordt het als de partner hierin deelt. Om meer Me-time te creëren, geeft de schrijfster eenvoudige en gezonde recepten, tijdsparende tips voor huishoudelijke besognes en adviezen voor het omgaan met stress. Veel ruimte ook voor zelfverzorging. Vier bekende Vlaamse 'topsisters' vertellen tussendoor over hun ervaringen op dit terrein: meestal beschikken ze over te weinig Me-time, en als dat wel lukt, blijkt dit samen te gaan met schuldgevoel wat betreft aandacht voor de kids. Bevat veel kleurenfoto's waaronder tientallen bladvullende van de auteur zelf als levend voorbeeld van haar eigen adviezen: tot in de puntjes verzorgd, altijd stralend. De aanmoedigende oneliners zijn in het Engels, soms fonetisch …Lees verder

Over Martine Prenen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Martine Prenen (Wilrijk, 25 februari 1964) is een Vlaamse omroepster en presentatrice, die later journaliste en gezondheidsbegeleider werd en daar boeken over schrijft.

Martine Prenen studeerde talen en geschiedenis en koos daarna voor kunst in het Sint-Lucasinstituut. In de abdij van Tongerlo, bij de Levensschool, volgde ze een 5-jarige opleiding tot voedingsexperte en vervolgens gezondheidsbegeleider, waar ze in 2010 met onderscheiding afstudeerde. In 2021 volgde ze een extra jaar opleiding tot ortomoleculaire voeding aan De levensschool.

Prenen werkte onder andere voor VTM, NCRV en Veronica (media). Haar grote doorbraak kwam er bij het toenmalige TV1, waar ze als omroepster aan de slag ging. Ze was te zien in programma's zoals Koppensnellers, Reyersdijk, Vlaamse Gaaien, Pas geverfd, Vakantiejob, Abracadabra, Body & soulmates en werkte als reporter voor Vlaanderen Vakantieland .

Ze presenteer…Lees verder op Wikipedia

Suggesties