Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Menopower : energiek en vol kracht door de menopauze

Martine Prenen (auteur)
+1
Menopower : energiek en vol kracht door de menopauze
×
Menopower : energiek en vol kracht door de menopauze Menopower : energiek en vol kracht door de menopauze

Menopower : energiek en vol kracht door de menopauze

Het succesvolle boek Menopower is in een nieuw jasje gestoken en geüpdatet.
Je leert er alles over de menopauze: wat doet het nu echt met je lichaam? Wat kun je doen met opvliegers, een vertraagde stofwisseling of een slechte nachtrust?

Martine Prenen gaat op zoek naar alle antwoorden op deze vragen en toont aan dat je je menopauze kunt veranderen in een menopower!

Onderwerp
Menopauze
Titel
Menopower : energiek en vol kracht door de menopauze
Auteur
Martine Prenen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021 | Andere uitgaven
165 p. : ill.
ISBN
9789401478526 (paperback)
Plaatsingssuggestie
615.8 (SISO) Menopauze - Vrouwenkwalen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De overgang of menopauze wordt vaak als iets negatiefs gezien. De Vlaamse tv-persoonlijkheid, schrijfster en gezondheidscoach Martine Prenen ziet de menopauze juist als een heel positieve periode in het vrouwenleven, die kracht en energie kan geven. Ze gebruikt dan ook liever het woord 'menopower'. In dit fris vormgegeven boek, met veel kleurenfoto's, geeft ze op een toegankelijke, luchtige en optimistische manier advies over uiteenlopende zaken die te maken hebben met de menopauze, zoals psyche, verzorging, seksualiteit en voeding. Met vooral veel weetjes, tips, quotes en enkele interviewtjes met deskundigen. Inclusief sportoefeningen en recepten. Jammer dat een erg kleine letter is gebruikt, die vooral op oneffen kleurvlakken wat moeilijk te lezen is. Maar voor alle vrouwen die (bijna) in de overgang zijn, is dit boek een prettige, positieve lifestylegids, waarin de auteur persoonlijk prominent aanwezig is in tekst (ik-vorm) en beeld. Met bronvermelding en eindnoten.

Over Martine Prenen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Martine Prenen (Wilrijk, 25 februari 1964) is een Vlaamse omroepster en presentatrice, die later journaliste en gezondheidsbegeleider werd en daar boeken over schrijft.

Martine Prenen studeerde talen en geschiedenis en koos daarna voor kunst in het Sint-Lucasinstituut. In de abdij van Tongerlo, bij de Levensschool, volgde ze een 5-jarige opleiding tot voedingsexperte en vervolgens gezondheidsbegeleider, waar ze in 2010 met onderscheiding afstudeerde. In 2021 volgde ze een extra jaar opleiding tot ortomoleculaire voeding aan De levensschool.

Prenen werkte onder andere voor VTM, NCRV en Veronica (media). Haar grote doorbraak kwam er bij het toenmalige TV1, waar ze als omroepster aan de slag ging. Ze was te zien in programma's zoals Koppensnellers, Reyersdijk, Vlaamse Gaaien, Pas geverfd, Vakantiejob, Abracadabra, Body & soulmates en werkte als reporter voor Vlaanderen Vakantieland .

Ze presenteer…Lees verder op Wikipedia