Strip
Nederlands

De zeven dwergen

Marvano (auteur)
Titel
De zeven dwergen
Auteur
Marvano
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les sept nains
Editie
1
Uitgever
[Brussel]: De Morgen, 2008 | Andere uitgaves
56 p. : ill.
ISBN
9789089690067 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit eerste deel van een trilogie is eerder verschenen in 1993 als losstaand verhaal. Maar nu de Belgische tekenaar Marvano deel 2* afheeft en bezig is met deel 3, brengt de uitgever een herdruk uit. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en vertelt de geschiedenis van de 'zeven dwergen', de zeven bemanningsleden van een Lancaster bommenwerper genaamd 'Sneeuwwitje'. Het vliegtuig en de bemanning hebben het zwaar te verduren tijdens de missies boven Duitsland. Maar ook tijdens het verlof op en rond de basis gebeurt het nodige. Het boek schakelt gedurende het verhaal een paar keer over van 1943 naar 1993, wanneer een oud pilotenliefje het meisje ontmoet dat toen haar pop als mascotte schonk aan de bemanning van de 'Sneeuwwitje'. De tekeningen zijn zeer gedetailleerd en de fijne tekenstijl van Marvano komt goed tot zijn recht in de grote platen van dit grote formaat album.

Over Marvano

Marvano, pseudoniem van Mark Van Oppen (Zolder, 29 april 1953), is een Belgisch striptekenaar. Samen met de schrijver Joe Haldeman verantwoordelijk voor de inmiddels tot een der klassiekers gerekende sciencefictionstripreeks De eeuwige oorlog.

Carrière

Van Oppen is zoon van een mijnwerker en studeerde af als interieurarchitect. Hij oefende dit beroep ook gedurende tien jaar uit. Hij begon met het maken van illustraties voor sciencefictiontijdschriften. In Nederland verschenen in het sciencefictionmagazine Orbit. Ook illustreerde hij sf-romans voor onder andere uitgeverij Meulenhoff in Nederland.

Van 1982-1986 was hij hoofdredacteur van Kuifje (de Nederlandstalige versie van Tintin) en werd daarna stripuitgever bij de Vlaamse uitgeverij Den Gulden Engel. Zijn debuutalbum was De vlucht van het paard. Zijn drieluik De eeuwige oorlog (naar het boek van de Amerikaanse sf-…Lees verder op Wikipedia