Boek
Nederlands

Een verloren vrede

Marvano (auteur), Haldeman (auteur)
Er bestaan geen afstanden meer, zegen ze, maar dat is kletskoek. In de wereld waarin ik beland ben, spreekt niemand nog de taal die ik als kind geleerd heb. Kinderen worden niet meer uit een vrouw geboren. Ze worden gekweekt in broedmachines en er wordt geknoeid met de DNA-patronen. Heteroseks is een anachronistische perversie geworden. Ik ben een gedrocht: een hetero, op de wereld geworpen als ee
Titel
Een verloren vrede
Auteur
Marvano Haldeman
Taal
Nederlands
Uitgever
Dargaud Benelux,
56 p.
ISBN
90-6793-626-X

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Door alle tijdreizen en ruimtesprongen is de veterane Marygay Potter haar geliefde William kwijtgeraakt. Het is mogelijk dat William eeuwen jonger of eeuwen ouder is na alle tijdreizen. Een nieuwe oorlog geeft Marygay de kans haar zoektocht voort te zetten. De avonturen zijn van het zuivere sf-soort. De technische termen zijn soms verwarrend. Oorlogsgeweld en aanpassingen aan het menselijk lichaam zijn opvallende aspecten binnen het verhaal. Dit eerste deel is een vervolg op de alom geroemde trilogie van dezelfde auteurs 'De eeuwige oorlog' uit eind jaren tachtig van de vorige eeuw. Heldere kleuren in blauwtinten en prachtig gestileerde beelden zorgen voor een kwaliteitsstrip.

Over Marvano

Marvano, pseudoniem van Mark Van Oppen (Zolder, 29 april 1953), is een Belgisch striptekenaar. Samen met de schrijver Joe Haldeman verantwoordelijk voor de inmiddels tot een der klassiekers gerekende sciencefictionstripreeks De eeuwige oorlog.

Carrière

Van Oppen is zoon van een mijnwerker en studeerde af als interieurarchitect. Hij oefende dit beroep ook gedurende tien jaar uit. Hij begon met het maken van illustraties voor sciencefictiontijdschriften. In Nederland verschenen in het sciencefictionmagazine Orbit. Ook illustreerde hij sf-romans voor onder andere uitgeverij Meulenhoff in Nederland.

Van 1982-1986 was hij hoofdredacteur van Kuifje (de Nederlandstalige versie van Tintin) en werd daarna stripuitgever bij de Vlaamse uitgeverij Den Gulden Engel. Zijn debuutalbum was De vlucht van het paard. Zijn drieluik De eeuwige oorlog (naar het boek van de Amerikaanse sf-…Lees verder op Wikipedia