Strip
Nederlands

Vier nul zeven!

Marvano (auteur)

Vier nul zeven!

In de reeks:
Genre:
Maandag 5 augustus. Craig heeft slecht geslapen en ellendig gedroomd. Hij wil geen ontbijt, zelfs geen koffie. Als je een zwaar ongeval hebt, kan je beter een lege maag hebben dan een volle, krieltje, zegt hij. Ze mogen stilaan ophouden met me krieltje te noemen.
Onderwerp
Autosport
Titel
Vier nul zeven!
Auteur
Marvano
Taal
Nederlands
Uitgever
[Brussel]: Dargaud Benelux, 2018 | Andere uitgaven
48 p. : ill.
ISBN
9789085585220 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eerste deel van een tweedelig stripverhaal van de Belgische striptekenaar Marvano. Plaats van handeling: de recordpiste van Bonneville bij de Salt Flats in de Amerikaanse staat Utah. Daar proberen snelheidsduivels door de jaren heen in hun raceauto's het Land Speed Record te breken. Dat is de rode draad in deze strip. Inspiratie haalde Marvano uit 'Salt of the Earth', een vergeten manuscript van het in 1959 naar de Verenigde Staten geëmigreerde Belgische meisje Zeldine Johnson. Het manuscript dwong Marvano om er geen traditionele strip van te maken. Het album oogt als een geïllustreerd dagboek. Veel tekst dus, maar wel met interactie tussen tekst en tekening. Het album geeft een situatieschets van een bepaald tijdperk en een bepaalde plek. Behalve over de coureurs en het racen gaat het ook over de vertelster van dit verhaal, van wie je aan mag nemen dat het Zeldine is. Kortom: non-fictie met een licht dramatische tintje. Grafisch is het album top, met fraai tekenwerk. Hardcover, kleur…Lees verder

Over Marvano

Marvano, pseudoniem van Mark Van Oppen (Zolder, 29 april 1953), is een Belgisch striptekenaar. Samen met de schrijver Joe Haldeman verantwoordelijk voor de inmiddels tot een der klassiekers gerekende sciencefictionstripreeks De eeuwige oorlog.

Carrière

Van Oppen is zoon van een mijnwerker en studeerde af als interieurarchitect. Hij oefende dit beroep ook gedurende tien jaar uit. Hij begon met het maken van illustraties voor sciencefictiontijdschriften. In Nederland verschenen in het sciencefictionmagazine Orbit. Ook illustreerde hij sf-romans voor onder andere uitgeverij Meulenhoff in Nederland.

Van 1982-1986 was hij hoofdredacteur van Kuifje (de Nederlandstalige versie van Tintin) en werd daarna stripuitgever bij de Vlaamse uitgeverij Den Gulden Engel. Zijn debuutalbum was De vlucht van het paard. Zijn drieluik De eeuwige oorlog (naar het boek van de Amerikaanse sf-…Lees verder op Wikipedia