Boek
Engels

Daddy's gone a hunting

Daddy's gone a hunting

Genre:
Een jonge vrouw staat voor raadsels als haar zus zwaargewond raakt bij een nachtelijke brand in de meubelfabriek van hun familie en er bij het opruimen van het terrein een skelet opduikt.
Titel
Daddy's gone a hunting
Auteur
Mary Higgins Clark
Taal
Engels
Parallelle titel
Daddy's gone a-hunting
Uitgever
London: Simon & Schuster, 2014 | Andere uitgaves
XIII, 445 p.
ISBN
9781849837088 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bij een nachtelijke brand in meubelfabriek Connelly Fine Antique Reproductions sterft een weggepensioneerde meubelmaker en raakt Kate Connelly zwaargewond: ze ligt in coma. Haar zus Hannah begrijpt niet wat Kate daar die nacht deed. Bij het ruimen van het terrein wordt het skelet gevonden van een al 28 jaar vermiste jonge vrouw. Als vader Doug meer geïnteresseerd is in het verzekeringsgeld dan in Kate's herstel krijgt Hannah haar twijfels. Hun vader houdt zich na het dodelijke bootongeluk van zijn vrouw en broer in de kindertijd van de zussen alleen nog bezig met drank en vrouwen. Wie is de dode jonge vrouw? En wie is de Vietnamveteraan die jaren op het fabrieksterrein heeft gebivakkeerd en wat heeft hij gezien die nacht? De ‘Queen of crime’ (83) schrijft haar 32e thriller in de suspensestijl die haar fans gewend zijn. Er is geen seks noch geweld, de vele personages komen goed uit de verf en er zijn wat wendingen. De verschillende mysteries sluiten naadloos op elkaar aan. Een aardige …Lees verder

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia