Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als een voor de moord op haar man veroordeelde vrouw, die volhoudt onschuldig te zijn, haar straf heeft uitgezeten, gaat ze proberen haar onschuld te bewijzen.
Titel
De schone slaapster
Auteur
Mary Higgins Clark Alafair Burke
Vertaler
Crispijn Sleeboom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sleeping beauty killer
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2017 | Andere uitgaves
359 p.
ISBN
9789401607162 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Amerikaanse Casey Carter heeft vijftien jaar vastgezeten voor de moord op haar man Hunter, maar ze heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn; dat ze sliep toen hij werd vermoord. Als ze vrijkomt, is ze vastbesloten haar onschuld te bewijzen. Daarom neemt ze contact op met Laurie Moran, producer van het tv-programma ‘Verdacht’ dat cold cases onderzoekt. Laurie twijfelt of ze de zaak zal aannemen, ook omdat de presentator van het programma net is gestopt en vervangen door iemand die haar minder ligt. Maar als Casey nieuw bewijs zegt te hebben, gaat Laurie met haar team aan de slag. De ruim vijftig misdaadromans van de Amerikaanse auteur zijn vaak bekroond en altijd bestsellers. Dit is het goed besproken boek dat ze samen schreef met strafrechtjuriste en romanschrijfster Alafair Burke. Spannend, met een uitstekende plot met steeds nieuwe en vaak verrassende ontwikkelingen, leidt in een hoog tempo via 75 korte hoofdstukken vakkundig naar een zeer verrassende, goed voorbereide, logisc…Lees verder

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia

Suggesties