Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De weduwe : thriller

Een jonge Amerikaanse, die na vijf jaar gevangenis wegens moord op haar echtgenoot vervroegd vrijkomt, probeert alsnog haar onschuld te bewijzen.
Titel
De weduwe : thriller
Auteur
Mary Higgins Clark
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
We'll meet again
Uitgever
Kampen: Kok, 2003 | Andere uitgaves
332 p.
ISBN
90-435-0708-3

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Molly Carpenter Lasch wordt ervan beschuldigd haar man, dokter Gary Lasch, met voorbedachten rade te hebben vermoord. Ze had ontdekt dat hij een verhouding had met de mooie verpleegster Annamarie Scalli. Molly gaat voor zes jaar de gevangenis in. Bij haar vrijlating op parool verklaart ze aan de pers dat ze onschuldig is en het ook zal bewijzen. Ze vraagt haar vroegere klasvriendin Fran Simmons haar te helpen bij het zoeken naar de schuldige. Fran presenteert het televisieprogramma 'True crimes' en dat komt haar heel goed uit. Samen met Molly's advocaat duikt Fran verbeten in het verleden. Ze kunnen echter niet beletten dat Molly aangeklaagd wordt voor een tweede moord.

Het verhaal begint als een ongelukkige liefdesgeschiedenis en ontwikkelt zich gaandeweg tot een boeiende detectivestory. Het brengt ons in een wereld van rijkelui, machtige managers, financiële genieën en getalenteerde medici. Maar macht en aanzien zijn niet altijd vrij van gekonkelfoes en onderkruiperij. Vriend…Lees verder
De Amerikaanse Molly Carpenter is mooi, jong en staat terecht wegens moord op haar man, een alom gerespecteerd arts. Mede dankzij de belastende verklaring van de huishoudster, die haar al vanaf haar vierde jaar kent, wordt ze veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar. Na vijf jaar komt ze vervroegd vrij wegens goed gedrag. Bij het verlaten van de gevangenis verklaart ze tegenover de pers alsnog haar onschuld te willen bewijzen. Samen met een bevriende journaliste, die zo haar eigen redenen heeft, onderneemt Molly een speurtocht naar de waarheid. een waarheid die zijn onverkwikkelijke kanten heeft. Uitstekende thriller, die je in één adem uitleest. Paperback, vrij kleine druk.

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia