Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
De zuster van een vermoorde actrice zoekt de moordenaar onder de gasten van een luxueus kuuroord in Californie͏̈.
Titel
Tranen om mijn zusje
Ook verschenen als
Geen tranen om een actrice
Auteur
Mary Higgins Clark
Vertaler
Elly Schurink-Vooren
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Weep no more, my lady
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2014 | Andere uitgaves
336 p.
ISBN
9789401603027 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De New Yorkse Mary Higgings Clark, van Ierse afkomst, begon boeken te schrijven om in het onderhoud van haar vijf kinderen te voorzien, na de dood van haar man in 1964. Haar eerste boek, een historische roman, was een commerciële miskleun, maar met haar daaropvolgend thrillerdebuut, Waar zijn de kinderen? brak ze meteen door. Sindsdien schreef ze tientallen goed verkopende thrillers waarmee ze naam maakte als "The Queen of Suspense". Geen tranen om een actrice is een van haar beste boeken. Een verzorgde spanningsopbouw en een vleugje romantiek zijn haar handelsmark. Naarmate haar succes groeide, begon ze echter te veel te schrijven, zodat de kwaliteit van haar intriges achteruitboerde en de uitweidingen zich vermenigvuldigen. Toch blijft ze een grote schare fans zoet houden die schipperen tussen een romantisch verhaal en een whodunit.

Elizabeth Lang is acht jaar als ze met haar 19-jarige zus Leila naar New York vertrekt om te ontsnappen aan de grillen van een dran…Lees verder
Dit verhaal speelt zich af in Hollywood en omstreken. Het mooie jonge meisje Leila verlaat met haar kleine zusje Elizabeth hun drankzuchtige moeder en wordt, na een slechte ervaring, met hulp van een modellenburo een wereldster. Op het hoogtepunt van haar roem en rijkdom wordt ze vermoord. Eerste verdachte is haar verloofde, de selfmade miljonair Ted. Zusje Elizabeth speurt wat rond, komt in groot gevaar en vindt de ware dader. Opgebouwd uit romantische en kitscherige ingrediënten en ongeloofwaardige karakters - maar Higgins Clark weet er wel een spannend verhaal van te maken. Goed voor een paar uur leesgenoegen. Vrij kleine druk.

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia