Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Tweelingzusje

Ook verschenen als Twee meisjes in het blauw

Mary Higgins Clark (auteur), Mieke Trouw-Luyckx (vertaler)
+1
Tweelingzusje
×
Tweelingzusje Tweelingzusje

Tweelingzusje

Ook verschenen als Twee meisjes in het blauw

Na de ontvoering van een meisjes-tweeling op hun derde verjaardag worden de ouders nog wanhopiger na de eis van een zeer hoog losgeld.
Titel
Tweelingzusje
Ook verschenen als
Twee meisjes in het blauw
Auteur
Mary Higgins Clark
Vertaler
Mieke Trouw-Luyckx
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Two little girls in blue
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2014 | Andere uitgaves
304 p.
ISBN
9789401602396 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mary Higgins Clark heeft in totaal nu al meer dan dertig thrillers geschreven en in de VS wordt zij nog altijd de "koningin van de spanning" genoemd. Die titel is echter licht overdreven, want haar plots zijn zeer traditioneel, tot het obligate happy end toe. Ook haar meest recente roman blinkt niet erg uit door originaliteit, maar heeft in vergelijking tot de vorige Clark-thrillers toch minstens één pluspunt: de speciale band tussen tweelingen.

De twee meisjes uit de titel vormen een eeneiige tweeling die op hun derde verjaardag uit het ouderlijke huis wordt ontvoerd. Ontvoeringen zijn in de VS een zaak voor de FBI en er wordt een hecht team van bekwame politiemensen samengesteld om de meisjes terug bij hun ouders te brengen. Toch duurt het ongeloofwaardig lang voor de identiteit van de ontvoerders bekend wordt en de jacht kan beginnen, temeer omdat de twee daders mannen met een gevangenisverleden zijn die bovendien de ene stommiteit na de andere begaan. Zo kopen de twee inb…Lees verder
De in Amerika belangrijkste bestsellerschrijfster beschrijft de ontvoering van een meisjestweeling op hun derde verjaardag. De ouders worden nog wanhopiger na de eis van een zeer hoog losgeld. Higgins Clark vertelt zowel wat er gebeurt bij de familie als bij de daders. Vooral het gedrag van de vrouwelijke oppas komt indringend en realistisch over. Onbegrijpelijke blunders van de politie, paniek bij de kidnappers, en twee steeds zieker wordende meisjes maken dit boek redelijk spannend, al is het geen thriller, zoals in de flaptekst vermeld. Wie de echte kidnapper is, blijkt pas aan het einde. Een prettig leesbaar boek. Vrij kleine druk.

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia