Boek
Nederlands

Tweelingzusje

Ook verschenen als Twee meisjes in het blauw

Mary Higgins Clark (auteur), Mieke Trouw-Luyckx (vertaler)
+1
Tweelingzusje
×
Tweelingzusje Tweelingzusje

Tweelingzusje

Ook verschenen als Twee meisjes in het blauw

Na de ontvoering van een meisjes-tweeling op hun derde verjaardag worden de ouders nog wanhopiger na de eis van een zeer hoog losgeld.
Titel
Tweelingzusje
Ook verschenen als
Twee meisjes in het blauw
Auteur
Mary Higgins Clark
Vertaler
Mieke Trouw-Luyckx
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Two little girls in blue
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2014 | Andere uitgaven
304 p.
ISBN
9789401602396 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De in Amerika belangrijkste bestsellerschrijfster beschrijft de ontvoering van een meisjestweeling op hun derde verjaardag. De ouders worden nog wanhopiger na de eis van een zeer hoog losgeld. Higgins Clark vertelt zowel wat er gebeurt bij de familie als bij de daders. Vooral het gedrag van de vrouwelijke oppas komt indringend en realistisch over. Onbegrijpelijke blunders van de politie, paniek bij de kidnappers, en twee steeds zieker wordende meisjes maken dit boek redelijk spannend, al is het geen thriller, zoals in de flaptekst vermeld. Wie de echte kidnapper is, blijkt pas aan het einde. Een prettig leesbaar boek. Vrij kleine druk.

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia