Voor de ogen van een kind

Ook verschenen als Verbinding verbroken!

Mary Higgins Clark (auteur), Pon Ruiter (vertaler), Carine Francken (verteller)
+1
Voor de ogen van een kind
×
Voor de ogen van een kind Voor de ogen van een kind

Voor de ogen van een kind

Ook verschenen als Verbinding verbroken!

Tegen de achtergrond van een discussie over de doodstraf worden het zoontje en de vriendin van een uitgever ontvoerd en met de dood bedreigd.
Titel
Voor de ogen van een kind
Ook verschenen als
Verbinding verbroken!
Auteur
Mary Higgins Clark
Vertaler
Pon Ruiter
Verteller
Carine Francken  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A stranger is watching
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2015
1 cd
Speelduur
7:21
Oorspr. uitgever
Xander
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In Connecticut zal binnen enkele dagen de negentienjarige Ronald Thompson wegens moord terechtgesteld gaan worden met elektrische stoel. In de media houden voor- en tegenstanders van de doodstraf heftige discussies, waarbij Stephen Peterson, eigenaar van een weekblad, de partij van de voorstanders vertegenwoordigt en schrijfster Sharon Martin de tegenpartij. Privé zijn ze onbedoeld in een romance verwikkeld geraakt en aarzelen om de volgende stap in hun relatie te zetten. De spanning loopt hoog op als Sharon en Stephens zoon worden ontvoerd en de tijd dringt om de executie van Ronald Thompson te voorkomen. Het verhaal bestaat uit vele korte hoofdstukken waarin steeds een nieuw personage wordt geïntroduceerd. Door de systematische opbouw is de verhaallijn goed te volgen. De setting met typemachines, telefooncellen en overvallers die met rolletjes leukoplast, verbandgaas en touw de slachtoffers vast binden komt gedateerd over (de oorspronkelijke uitgave is uit 1978). Voor wie de gedatee…Lees verder

Over Mary Higgins Clark

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins

Mary Higgins Clark, volledige naam Mary Theresa Eleanor Higgins (The Bronx, New York, 24 december 1927 - Naples, 31 januari 2020) was een Amerikaanse schrijfster van misdaadromans. Al haar 42 boeken zijn bestsellers in Amerika en verschillende Europese landen, en worden nog steeds herdrukt. Haar debuut, 'Waar zijn de kinderen', is in de 75ste druk.

Mary Higgins Clark begon al jong met schrijven. Na een aantal jaar als secretaresse en redacteur werkte ze een jaar als stewardess voor PanAm, voordat ze stopte met werken om te trouwen en een gezin te stichten. Ze vulde het gezinsinkomen aan door korte verhalen te schrijven.

Nadat haar man in 1964 overleed werkte Clark als radio-scriptschrijfster, totdat haar agent haar overhaalde om eens een roman te gaan schrijven. Haar debuutroman Mount Vernon Love Story (1968), een geromantiseerd verhaal over het leven van George Washington, verkocht niet goed, en ze besloot over te gaan op het misdaad/spanning-th…Lees verder op Wikipedia