Boek
Nederlands

Het grote blij, boos, baal boek : alle gevoelens op een rijtje

Mary Hoffman (auteur), Ros Asquith (illustrator)
+1
Het grote blij, boos, baal boek : alle gevoelens op een rijtje
×
Het grote blij, boos, baal boek : alle gevoelens op een rijtje Het grote blij, boos, baal boek : alle gevoelens op een rijtje

Het grote blij, boos, baal boek : alle gevoelens op een rijtje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Waarvan word je blij, verdrietig, opgewonden? Wat maakt je nieuwsgierig, boos, rustig? Wat is eenzaamheid of verlegenheid? Over gevoelens.
Onderwerp
Gevoelens
Titel
Het grote blij, boos, baal boek : alle gevoelens op een rijtje
Auteur
Mary Hoffman
Illustrator
Ros Asquith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The great big book of feelings
Editie
1
Uitgever
[Amsterdam]: Ploegsma, 2013 | Andere uitgaven
[36] p. : ill.
ISBN
9789021671246 (hardback)
Plaatsingssuggestie
415.3 (SISO) Gevoelens - Gedrag (ZIZO) Gevoelens - Gedrag (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Groot, uit het Engels vertaald, kijk- en ontdekboek waarin per (meestal) dubbele pagina negentien verschillende gevoelens als bang, jaloers, trots, schaamte en gek in enkele rake, korte, inlevende zinnetjes worden geduid. De vele bijpassende, goed getypeerde, vrolijke en grappige kleurentekeningen en randversieringen wekken nieuwsgierigheid op. Een speciale rol is weggelegd voor de relativerende opmerkingen (in wolkjes) van de poes, want ook die heeft gevoelens! Suggesties over hoe met bepaalde gevoelens om te gaan doen een beroep op het kind en geven stof tot nadenken en praten. Deze opgeroepen betrokkenheid maakt het boek, naast het gebruik thuis, uitermate geschikt voor kringactiviteiten, speltherapie en als remediërend materiaal. Aantrekkelijke grote en stevige uitgave met frisse omslag. De schutbladen staan vol gezichtjes en figuurtjes die op de paginaranden terug komen. Een toepasselijk en bruikbaar boek bij grillige emoties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

Over Mary Hoffman

Mary Hoffman (Eastleigh (Hampshire), 20 april 1945) is een Engels auteur van kinderboeken.

Vlak voordat ze drie werd, verhuisde de familie Hoffman naar Londen. Op de basisschool begon Hoffman al met schrijven. Ze schreef toneelstukken die haar klasgenoten dan opvoerden. In 1964 ging ze naar Cambridge om Engelse literatuur te studeren. Ze sloot dat af met een diploma linguïstiek (taalkunde). In 1970 begon ze aan haar eerste boek, dat in 1975 werd gepubliceerd onder de naam White Magic. Inmiddels heeft ze een oeuvre van ongeveer tachtig kinderboeken, waaronder de Stravaganza serie, De Valkeniersknoop en Troubadour. Hoffman trouwde in 1972 met Stephen Barber met wie zij drie dochters kreeg.

Externe links

  • Officiële site auteur
  • Site over de Stravaganza trilogie
Lees verder op Wikipedia

Suggesties