Boek
Nederlands

Het grote boek over het leven

Mary Hoffman (auteur), Ros Asquith (illustrator)
+1
Het grote boek over het leven
×
Het grote boek over het leven Het grote boek over het leven
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Iedereen begint als baby! Wat gebeurt er daarna allemaal, tot je oud wordt en dood gaat? Lees en bekijk het in dit prentenboek met veel, ook grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.
Onderwerp
Levensloop
Titel
Het grote boek over het leven
Auteur
Mary Hoffman
Illustrator
Ros Asquith
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The great big book of life
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2019
[36] p. : ill.
ISBN
9789021679686 (hardback)
Plaatsingssuggestie
416 (SISO) Lichaam (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een wereld vol mensen – en jij bent er één van! Het leven leidt ieder van ons door verschillende, ‘algemene’ fasen. Eerst heb je een baby die opgroeit (o.a. slapen, eten, praten, van luiers naar potje en leren lopen); letterlijk door vallen en opstaan! Daarna volgen schooltijd, puberteit en werktijd. De middenjaren brengen naast veranderingen ook vaak tijd voor hobby’s en waar het ouder worden de één soms lichamelijke aftakeling brengt, blijft de ander langer fit. De dood is voor iedereen het einde; gelukkig kan iemand leven(d) blijven in onze gedachten. Tussen de levensfases door mengt zich de liefde – de levenscyclus start dan weer vaak opnieuw! Grote en kleine herkenbare, soms grappige prenten (potlood en waterverf in strakke, zwarte lijntjes) en informatieve tekstblokken (met humor) in een speelse lay-out vormen een continue uitnodiging tot kijken, speuren, ervaren, weten en voelen. Om voor te lezen, samen te lezen of te gebruiken als startpunt voor gesprek – zowel thuis als op sc…Lees verder

Over Mary Hoffman

Mary Hoffman (Eastleigh (Hampshire), 20 april 1945) is een Engels auteur van kinderboeken.

Vlak voordat ze drie werd, verhuisde de familie Hoffman naar Londen. Op de basisschool begon Hoffman al met schrijven. Ze schreef toneelstukken die haar klasgenoten dan opvoerden. In 1964 ging ze naar Cambridge om Engelse literatuur te studeren. Ze sloot dat af met een diploma linguïstiek (taalkunde). In 1970 begon ze aan haar eerste boek, dat in 1975 werd gepubliceerd onder de naam White Magic. Inmiddels heeft ze een oeuvre van ongeveer tachtig kinderboeken, waaronder de Stravaganza serie, De Valkeniersknoop en Troubadour. Hoffman trouwde in 1972 met Stephen Barber met wie zij drie dochters kreeg.

Externe links

  • Officiële site auteur
  • Site over de Stravaganza trilogie
Lees verder op Wikipedia