Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Stad van schepen

Mary Hoffman (auteur), Peter Bailey (illustrator), Annelies Jorna (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Isabel (16) moet in alles opboksen tegen haar tweelingbroer. Maar dan belandt ze in een parallelle wereld in de stad Classe (Ravenna). Ze raakt verzeild in de gevaarlijke wereld van handel en piraterij. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Stad van schepen
Auteur
Mary Hoffman
Illustrator
Peter Bailey
Vertaler
Annelies Jorna
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
City of ships
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Goor, 2011 | Andere uitgaven
362 p. : ill.
ISBN
9789047515869 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Isabel Evans (bijna 17) moet al lang opboksen tegen haar tien minuten oudere tweelingbroer Charlie. Het lijkt wel alsof hij in alles beter is, in ieder geval dat vinden anderen. Om de vergelijking uit de weg te gaan, probeert ze zo min mogelijk in de aandacht te komen en richt zij zich op haar grote liefde: de kunst. Door middel van een stuk mozaïek belandt (‘stravageert’) zij in Classe, de Taliaanse variant van Ravenna. Hier komt zij terecht in de gevaarlijke wereld van handel en piraterij en ontdekt zij dat Classe bedreigd wordt door de Chimici’s. Vijfde deel van de veel gelezen serie 'Stravaganza'. Voorkennis van de eerdere delen is wel noodzakelijk, omdat de lezer anders tamelijk snel verstrikt zal raken in de veelheid aan personages. Eveneens zal de lezer eenvoudiger wennen aan de structuur van het boek, waarbij in elk hoofdstuk meerdere verhaallijnen gepresenteerd worden. Heden en verleden, fantasie en realiteit lopen naadloos in elkaar over. Sfeervol wordt het renaissancistisch…Lees verder

Stravaganza. Stad van schepen

Isabella Evans is een doodgewone middelbareschoolstudente die altijd in de schaduw van haar tweelingbroer Charlie staat. Charlie is de populaire, de slimme. In tegenstelling tot haar broer blinkt Isabella blinkt in niets uit. Tot ze ontdekt dat ze een stravagante is. Isabella kan stravageren/tijdreizen naar een andere wereld, het zeventiende-eeuwse Talia. In Talia heerst er al van oudsher een strijd tussen de familie Di Chimici en de stravaganten. De Chimini’s willen koste wat het kost het geheim van het stravageren achterhalen om zo de macht te krijgen over heel Talia. De Chimici’s beramen in dit boek een aanval op enkele onafhankelijke steden van Talia. Het is de nieuwe stravagante Isabella die zal moeten voorkomen dat deze verschrikkelijke oorlog slecht uitdraait. Of ze er in zal slagen?
'Stad van schepen' is het vijfde deel in de Stravaganza-reeks van Mary Hoffman. In een ver verleden heb ik ooit het eerste deel gelezen. Misschien was dat het probleem waardoor ik niet goed i…Lees verder

Over Mary Hoffman

Mary Hoffman (Eastleigh (Hampshire), 20 april 1945) is een Engels auteur van kinderboeken.

Vlak voordat ze drie werd, verhuisde de familie Hoffman naar Londen. Op de basisschool begon Hoffman al met schrijven. Ze schreef toneelstukken die haar klasgenoten dan opvoerden. In 1964 ging ze naar Cambridge om Engelse literatuur te studeren. Ze sloot dat af met een diploma linguïstiek (taalkunde). In 1970 begon ze aan haar eerste boek, dat in 1975 werd gepubliceerd onder de naam White Magic. Inmiddels heeft ze een oeuvre van ongeveer tachtig kinderboeken, waaronder de Stravaganza serie, De Valkeniersknoop en Troubadour. Hoffman trouwde in 1972 met Stephen Barber met wie zij drie dochters kreeg.

Externe links

  • Officiële site auteur
  • Site over de Stravaganza trilogie