Boek
Nederlands

Troubadour

Mary Hoffman (auteur), Annelies Jorna (vertaler)
Frankrijk, 13e eeuw. Elinors vader wil haar uithuwelijken aan een oude man, maar ze is verliefd op Bertran. Elinor (13) vermomt zich als jongen en sluit zich aan bij een groep rondreizende troubadours. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Troubadour
Auteur
Mary Hoffman
Vertaler
Annelies Jorna
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Troubadour
Uitgever
Houten: Van Goor, 2010
313 p.
ISBN
9789047511717 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na de in Italië gesitueerde fantasyserie 'Stravaganza', duikt de auteur in de Franse geschiedenis. De 13e eeuwse kruistocht tegen de Albigenzers of Katharen is het decor. Opgebouwd in drie delen rondom de 13-jarige Elinor. Wanneer zij uitgehuwelijkt dreigt te worden aan een oudere man, sluit zij zich verkleed als jongen aan bij een gezelschap van rondreizende muzikanten. Troubadour en Kathaar Bertran, op wie Elinor heimelijk verliefd is, waarschuwt zijn geloofsgenoten voor het dreigende geweld. Wanneer de gevechten losbarsten vindt Elinor bescherming bij een edelvrouw met wie zij in Noord-Italië belandt. Historisch goed gedocumenteerd, wat enigszins ten koste gaat van de spanning. Overwegend beschrijvend waardoor de hoofdpersonen onvoldoende tot leven komen. Verwarring wekt het ontbreken van markering tussen de belevenissen van verschillende personages. Achterin opgenomen een plattegrond van het middeleeuwse Occitanië, verklarende woordenlijsten, en historische achtergrond van troubad…Lees verder

Over Mary Hoffman

Mary Hoffman (Eastleigh (Hampshire), 20 april 1945) is een Engels auteur van kinderboeken.

Vlak voordat ze drie werd, verhuisde de familie Hoffman naar Londen. Op de basisschool begon Hoffman al met schrijven. Ze schreef toneelstukken die haar klasgenoten dan opvoerden. In 1964 ging ze naar Cambridge om Engelse literatuur te studeren. Ze sloot dat af met een diploma linguïstiek (taalkunde). In 1970 begon ze aan haar eerste boek, dat in 1975 werd gepubliceerd onder de naam White Magic. Inmiddels heeft ze een oeuvre van ongeveer tachtig kinderboeken, waaronder de Stravaganza serie, De Valkeniersknoop en Troubadour. Hoffman trouwde in 1972 met Stephen Barber met wie zij drie dochters kreeg.

Externe links

  • Officiële site auteur
  • Site over de Stravaganza trilogie
Lees verder op Wikipedia

Suggesties