Dvd
Engels

Weeds. Het complete derde seizoen

Mary-Louise Parker (acteur), Hunter Parrish (acteur), Alexander Gould (acteur)
Een weduwe in een keurige buitenwijk gaat dealen in marihuana om haar kinderen een goede toekomst te kunnen bieden
Bevat
Disc 1 Doing the backstroke; A pool and his money; The brick dance; Sh*t highway; Bill Sussman (Afl. 1-5)
Disc 2 Grasshopper; He taught me how to drive-by; The two Mrs. Scottsons; Release the hounds; Roy till called (Afl. 6-10)
Disc 3 Cankles; The dark time; Risk; Protection; Go (Afl. 11-15)
Onderwerp
Drugshandel
Titel
Weeds. Het complete derde seizoen
Acteur
Mary-Louise Parker Hunter Parrish Alexander Gould Kevin Nealon
Taal
Engels
Parallelle titel
Weeds
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2009
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2007
Speelduur
375 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Turks e.a.
EAN
8712609658262

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoofdpersoon in deze zwarte komedie is Nancy Botwin (Mary-Louise Parker), een weduwe die woont in een keurige buitenwijk in Californië. Om haar twee opgroeiende zoons een goede toekomst te kunnen bieden gaat ze in haar wijk dealen in marihuana. In het derde seizoen is haar handeltje uitgegroeid tot een klein drugsimperium, maar het gaat mis. De serie is gemaakt voor de Amerikaanse betaaltelevisie en kan daardoor meer controversiële onderwerpen behandelen, in dit geval naast softdrugsgebruik ook racisme, homoseksualiteit en tienerseks. De serie doet denken aan Desperate housewives. Parker kreeg een Golden Globe voor 'Beste actrice'. De dvd-set bevat seizoen 3 en diverse extra's.

Over Mary-Louise Parker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Mary-Louise Parker (Fort Jackson (South Carolina), 2 augustus 1964) is een Amerikaanse actrice. Ze won Golden Globes met haar rollen in Angels in America (2004) en Weeds (2005). Daarnaast kreeg ze voor Angels in America ook een Emmy Award in 2004 en voor Weeds een Satellite Award in 2005.

Parker groeide op in South Carolina als kind van een Amerikaanse vader en een Zweedse moeder. Eind jaren tachtig verhuisde ze naar New York om er carrière te maken als actrice. Haar eerste grote rol kreeg ze in de Broadway-productie Prelude to a Kiss in 1990, waarvoor ze haar eerste nominatie voor een Tony Award kreeg. Elf jaar na dato won ze de prestigieuze toneelprijs ook daadwerkelijk voor haar rol in Proof.

Weeds

Naast meer dan twintig afleveringen als Amy Gardner in televisieserie The West Wing, begon Parker in 2005 als hoofdpersonage Nancy Botwin in Weeds, over een weduwe die…Lees verder op Wikipedia

Suggesties